Sprogimas

Prasidėjo Lietuvos sportinių šokių čempionatas: išrinkti pirmieji čempionai

Panevėžyje vėlų šeštadienio vakarą baigėsi tris kartus perkelto Lietuvos sportinių šokių čempionato pirmoji diena bei Lietuvos breiko čempionatas. Lietuvos suaugusiųjų standartinių šokių čempionais septintą kartą tapo Evaldas ir Ieva Sodeikos. O pirmojo Lietuvos breiko čempionato nugalėtojais išrinkti šokėjai iš Vilniaus: vaikinų grupėje – Alfredas Ksenzovas, merginų – Dominika Banevič.

Lietuvos sportinių šokių federacija, surengusi 2020 m. šalies čempionatą, šeštadienį išdalino dešimt medalių komplektų.

Suaugusiųjų standartinų šokių grupėje nugalėtojais tapo pasaulio ir Europos čempionai Evaldas ir Ieva Sodeikos. Šokdami finalą, jie surinko 196,700 balus iš 200 galimų ir neleido priartėti nei vienai konkurentų porai. Sidabro medaliai atiteko Lietuvos čempionato debiutantams Georgijui Kalašnikovui ir Domilei Šemeškevičiūtei, surinkusiems 174,500 balo. Itin atkaklioje kovoje dėl sidabro apdovanojimų vos vienu tašku G.Kalašnikovui ir D.Šemeškevičiūtei nusileido ir antrą kartą iš eilės Lietuvos čempionato bronzos medaliais pasipuošė Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė Baltaragė (173,500 balo).

Pirmą kartą surengtame Lietuvos breiko čempionate nugalėtojai buvo išrinkti keturiose grupėse: vaikų, jaunių, suaugusiųjų vaikinų ir merginų. Suaugusiųjų vaikinų grupėje nedidele persvara Lietuvos čempionu pripažintas Alfredas Ksenzovas (Bboy Bait). Merginų grupėje nugalėtojos laurai atiteko Dominikai Banevič (Bgirl Nicka). Jaunių grupės čempionu tapo Aleksandras Borunovas (Bboy Sania), vaikų grupėje – Simas Kaušylas (Bboy Simas). Iš viso pirmajame Lietuvos breiko čempionate startavo 106 dalyviai, kurie pademonstravo puikų pasirengimą varžyboms.

Dar penki medalių komplektai Panevėžyje atiteko kitų amžiaus grupių šokėjams – ir jaunesniems, ir vyresniems. Jaunimo amžiaus grupėje Lietuvos Lotynų Amerikos šokių čempionais tapo Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalūgaitė, jaunių II standartinių šokių programoje nugalėjo Kipras Kūra ir Klara Mata, jaunių I Lotynų Amerikos šokių programoje – Lukas Jasinevičius ir Meida Kybartaitė, senjorų II Lotynų Amerikos šokių grupėje – Mindaugas Baškys ir Mika Šimkūnaitė, jaunučių I grupėje abiejų programų čempionais tapo Nojus Vaškys ir Auksė Stuopelytė.

Lietuvos čempionato metu buvo apdovanoti ne tik sportininkai, bet ir jų treneriai. Apdovanojimai atiteko Kauno „Kaspino“, Vilniaus „MJ sportinių šokių akademijos“, Klaipėdos „Žingsnio“, Vilniaus Šokio technikos akademijos, Vilniaus „Spindulio“, Vilniaus „Ratuto“ klubų specialistams. Visi Lietuvos breiko čempionai atstovavo taip pat Vilniaus klubams – „Šatrija“, „Skillz“ ir „ANT studija“.

Sekmadienį Lietuvos čempionatas tęsis. Suaugusieji varžysis Lotynų Amerikos šokių programoje, o kitos amžiaus grupės šoks ir standartinius šokius. Portalas LRT.LT sekmadienį nuo 16.00 val. tiesiogiai transliuos šokių kovas.

www.dancesport.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode