Sprogimas

Lietuvos tinklinio čempionatai nugalėtojų neturės

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties. Po įvairių svarstymų ir diskusijų buvo nuspręsta, kad TOP SPORT Lietuvos moterų ir vyrų čempionatai yra nutraukiami, o prizininkai nebus paskelbti.

Toks pat sprendimas priimtas ir dėl visų jaunimo amžiaus grupių čempionatų.

LTF pabrėžia, kad visi rezultatai, pasiekti iki 2020 metų kovo 13 dienos lieka galioti. Tai reiškia, kad čempionatuose galutinės vietos nėra nustatomos, tačiau rungtynių rezultatai yra galiojantys, tokiu būdu nepaliekant vietos interpretacijoms, kad šie čempionatai iš vis nevyko, o kas buvo stipresnis vykusių rungtynių kontekste, rodo tų rungtynių rezultatai.

Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Andrius Gaidys atskleidžia, kad nors čempionatai lieka be nugalėtojų, tačiau šio sezono žaidėjai nebus užmiršti.

„Situacija nėra eilinė, buvo išklausyta daug nuomonių ir svarstymų dėl visų čempionatų baigties. Sprendimas priimtas daugumai pritariant, kad pagrindinis čempionatų tikslas yra nustatyti pajėgiausias šalies komandas. Tačiau tenka konstatuoti, kad šį sezoną, atsižvelgus į susiklosčiusias aplinkybes dėl šalyje paskelbtos ekstremalios padėties ir paskelbto karantino, to nustatyti nepavyko. Tikimės, kad situacija šalyje pagerės ir rudenį naują sezoną pradėsime naujomis jėgomis, naujomis ambicijomis ir nauju užsidegimu. Tačiau taip pat norėtume, kad 2019-2020 m. TOP SPORT Lietuvos tinklinio čempionato sezonas nenueitų visai užmarštin – žinome, kad dėl patekimo į finalinį etapą žaidėjai kovojo intensyviai ir, nors šį sezoną nugalėtojų neturime, tačiau nenorime palikti žaidėjų visai be įvertinimo”.

Dėl užsitęsusio karantino, LTF taip pat atidėjo ataskaitinę konferenciją. Ji bus šaukiama tuomet, kai šalyje bus atšauktas karantinas ir bus sudarytos visos sąlygos susirinkti LTF nariams.

Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas buvo sustabdytas kovo 13 dieną.

Tuo metu Klaipėdos „Amber-Arlangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ tinklininkai buvo per žingsnį nuo finalo.

Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių Klaipėdos komanda 2-0 pirmavo prieš Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysą“, o Marijampolės klubas 2-0 dominavo prieš Kauno „Rio-Starto“ klubą.

Vilnius, balandžio 18 d. (BNS).

sportas.lt nuotrauka

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Nuspręsta: Lietuvos tinklinio čempionatai nugalėtojų neturės Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties. Po įvairių svarstymų ir diskusijų buvo nuspręsta, kad TOP SPORT Lietuvos moterų ir vyrų čempionatai yra nutraukiami, o prizininkai nebus paskelbti. Toks pat sprendimas priimtas ir dėl visų jaunimo amžiaus grupių čempionatų. LTF pabrėžia, kad visi rezultatai, pasiekti iki 2020 metų kovo 13 dienos lieka galioti. Tai reiškia, kad čempionatuose galutinės vietos nėra nustatomos, tačiau rungtynių rezultatai yra galiojantys, tokiu būdu nepaliekant vietos interpretacijoms, kad šie čempionatai iš vis nevyko, o kas buvo stipresnis vykusių rungtynių kontekste, rodo tų rungtynių rezultatai. Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Andrius Gaidys atskleidžia, kad nors čempionatai lieka be nugalėtojų, tačiau šio sezono žaidėjai nebus užmiršti. „Situacija nėra eilinė, buvo išklausyta daug nuomonių ir svarstymų dėl visų čempionatų baigties. Sprendimas priimtas daugumai pritariant, kad pagrindinis čempionatų tikslas yra nustatyti pajėgiausias šalies komandas. Tačiau tenka konstatuoti, kad šį sezoną, atsižvelgus į susiklosčiusias aplinkybes dėl šalyje paskelbtos ekstremalios padėties ir paskelbto karantino, to nustatyti nepavyko. Tikimės, kad situacija šalyje pagerės ir rudenį naują sezoną pradėsime naujomis jėgomis, naujomis ambicijomis ir nauju užsidegimu. Tačiau taip pat norėtume, kad 2019-2020 m. TOP SPORT Lietuvos tinklinio čempionato sezonas nenueitų visai užmarštin – žinome, kad dėl patekimo į finalinį etapą žaidėjai kovojo intensyviai ir, nors šį sezoną nugalėtojų neturime, tačiau nenorime palikti žaidėjų visai be įvertinimo”. Dėl užsitęsusio karantino, LTF taip pat atidėjo ataskaitinę konferenciją. Ji bus šaukiama tuomet, kai šalyje bus atšauktas karantinas ir bus sudarytos visos sąlygos susirinkti LTF nariams. Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas buvo sustabdytas kovo 13 dieną. Tuo metu Klaipėdos „Amber-Arlangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ tinklininkai buvo per žingsnį nuo finalo. Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių Klaipėdos komanda 2-0 pirmavo prieš Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysą“, o Marijampolės klubas 2-0 dominavo prieš Kauno „Rio-Starto“ klubą. Vilnius, balandžio 18 d. (BNS).   Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode