Sprogimas

Lietuvos rinktinė galingai startavo pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionate

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pergalingai startavo pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA divizione. Įspūdingai Vilniaus „Pramogų“ arenoje mačą pradėję lietuviai 5:1 įveikė Ispanijos rinktinę ir į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius tris taškus. Solidi pergalė lėmė, kad po pirmojo turo būtent lietuviai bus pirmoje turnyro lentelės pozicijoje.

Susitikimo pradžioje lietuviai buvo nubausti dviem baudos minutėmis, kurios buvo sužaistos tiesiog nepriekaištingai. Jau pačioje jų pradžioje ritulį arti oponentų vartų perėmęs Timonas Mažulis metimu vienu lietimu atbula lazda užklupo varžovų vartininką nepasiruošusį (02:15).

Jau kitą ataką perėmę ritulį lietuviai surengė greitą ataką, kurioje neklydo Eimantas Noreika (02:53, rez. perd. Karolis Krasilnikovas, Dominykas Motiejūnas). Vos pasibaigus nuobaudai, dar viena varžovų klaida pasinaudojo Rapolas Marcinkevičius, iš arti pelnęs jau trečiąjį įvartį per dviejų minučių atkarpą (03:47, rez. perd. Dovydas Laimutis).

Greitai solidžią persvarą įgiję lietuviai toliau solidžiai kontroliavo žaidimą – visus varžovų metimus lengvai sulaikė Laurynas Lubys, o gerą rungtynių pradžią sujaukė tik skaudus Arvido Domeikos kritimas. Laimei, gynėjas galėjo grįžti į rungtynes, bet tiksli jo būklė paaiškės jau po tikslesnės medikų peržiūros.

Nepaisant ryškios žaidybinės praktikos, ispanai sugebėjo pelnyti savo atsakomąjį įvartį. Pasižymėjo Lluisas Negre‘as (12:53, rez. perd. Adrianas Torralba, Joaquimas Muratetas). Iš karto po praleisto įvarčio, lietuviai atsakė savo rezultatyvia ataka – iš toli tiksliai metė Dominykas Motiejūnas (13:11, rez. perd. Dino Mukovozas).

Susigrąžinę trijų įvarčių persvarą lietuviai jau sunkiau rado kelius link naują vartininką ant ledo vedusius ispanus, o varžovams tekdavo ieškoti progų kontratakoms.

Tuo tarpu antrąjį kėlinį lietuviams sunkiai sekėsi įsivažiuoti ir oponentams pavyko surengti ir ilgesnių savo atakų, bet įvarčio pasiekti jiems nepavyko. Įvarčiais atsakyti nesugebėjo ir mūsų šalies atstovams, tad rezultatas po antrų dvidešimties minučių nepakito.

Startavus trečiajam kėliniui, lietuviai gavo progą žaisti daugumoje, o šią atkarpą pavyko paversti penktuoju įvarčiu. Vienu lietimu ritulį į vartus pasiuntė Karolis Krasilnikovas (44:06, rez. perd. Egidijus Binkulis, Mantas Stankius).

Per likusį mačo laiką lietuviai kontroliavo rungtynių tempą ir turėjo progų pasižymėti dar bent kartą, o abi komandos dar apsikeitė baudos minutėmis, kurios nebuvo realizuotos.

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje pripažintas Timonas Mažulis.

Vilnius, sausio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode