Parama dėkojame




Sprogimas

J. Valančiūno sezono rungtynės: rekordas ir pergalingas blokas geram bičiuliui

Jonas Valančiūnas nenustoja rinkti dvigubų dublių šiame sezone, o šįsyk prie jo pridėjo dar ir sezono rezultatyvumo rekordą. Tai padėjo jo komandai, „Memphis Grizzlies“ (3-7), išvykoje netikėtai 113:109 (35:22, 22:32, 34:26, 22:29) palaužti puikiai sezoną pradėjusią, tačiau dabar jau penktą pralaimėjimą per pastarąsias šešerias rungtynes patyrusią „San Antonio Spurs“ (5-5) komandą.

J.Valančiūnas prie šios pergalės prisidėjo per 27 minutes pelnydamas 18 taškų (9/11 dvit., 0/1 trit.), atkovodamas 12 kamuolių, atlikdamas 1 rezultatyvų perdavimą ir blokuodamas 2 varžovų metimus. Tiesa, lietuvis per sužaistą laiką dusyk suklydo ir keturis kartus prasižengė.

Iki šiol daugiausiai taškų, 16, Lietuvos rinktinės centras buvo surinkęs mače su „Brooklyn Nets“.

J.Valančiūnui tai – jau šeštas dvigubas dublis šiame sezone.

Negana to, kad lietuvis pagerino savo sezono rezultatyvumo rekordą, rungtynių pabaigoje jis dar ir išgelbėjo savo komandą atstovėdamas gynyboje.

Likus žaisti mažiau nei pusę minutės „Grizzlies“ pirmavo vos 111:109, o iniciatyvos „Spurs“ gretose ėmėsi DeMaras DeRozanas, ne vienerius metus kartu su J.Valančiūnu gynęs „Toronto Raptors“ garbę.

Gynėjas prasiveržė po krepšiu, tačiau lietuvis blokavo jo metimą ir apsaugojo trapų „grizlių“ pranašumą, kurį netrukus baudų metimais įtvirtino Dillonas Brooksas.

J.Valančiūnas ir jo atstovaujama komanda kiek apkartino pagrindinį vakaro akcentą – iš karto po rungtynių į San Antonijaus arenos palubes buvo pakelti Tony Parkerio marškinėliai.

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge'as 19, Rudy Gay 18 (8 atk. kam.), Derrickas White'as 15, Brynas Forbesas 14, DeMaras DeRozanas (6/15 metimai, 7 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Grizzlies“: Jarenas Jacksonas 24 (4/6 trit.), Dillonas Brooksas 21, Jonas Valančiūnas 18 (12 atk. kam.), Brandonas Clarke'as 14 (8 atk. kam.).

Vilnius, lapkričio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode