Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos vyrų tinklinio čempionate laukiama intriguojančių kovų

Jau ateinantį šeštadienį startuos naujasis TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato sezonas.

Šiais metais čempionate matysime ne tik aukščiausios, tačiau ir I-osios lygos komandas, kurių skaičius šiais metais išaugo. Aukščiausioje lygoje su atsinaujinusiomis sudėtimis šį sezoną matysime Klaipėdos „Amber–Arlangos”, Kauno „Rio–Starto”, Šiaulių „Elgos–Master Idea–SC Dubysos” ir Marijampolės „Sūduvos“ komandas. I-ojoje lygoje varžosi aštuoni klubai – Alytaus „Dzūkija-SRC-Berner“, Joniškio „Joniškio baldai-Vidrena“, Kauno „Marito“, Kauno „Rio-Startas 2”, Kelmės „Kelmė“, Klaipėdos universitetas, Panevėžio KKSC ir Vilniaus universitetas.

Aukščiausioje lygoje nugalėtojo titulą gins Klaipėdos „Amber-Arlangos“ klubas. Po dramatiškų finalinių kovų Palangoje pirmą kartą čempionų taurę į viršų kėlę Klaipėdos tinklininkai šiemet yra pasiryžę apginti trofėjų. Nors pagal sudėtis, visos komandos sustiprėjo, tačiau dauguma komandų strategų būtent klaipėdiečius laiko pagrindiniais favoritais.

Šiais metais Klaipėdos ekipą treniruos Kauno „RIO-Starto“ komandą palikęs Saulius Matikonis.

„Prie Klaipėdos komandos sutikau prisijungti, nes Kaune netekino darbo sąlygos. Pastaruosius keletą metų teko stažuotis užsienyje ir turiu noro susikurti kuo geresnes sąlygas, kad būtų galima pilnavertiškai dirbti. Tinklinio sporto šakoje didžiausią įtaką komandai treneris daro būtent treniruočių procese, – kalbėjo S.Matikonis. – Pasiruošimą pradėjome tik prieš penkias savaites, nes sezonas prasideda labai vėlai. Komplektacija dar nėra pilna, nes trys žaidėjai dėl įvairių priežasčių dar negali sportuoti kartu su komanda. Ieškome sprendimų. Čempionatas truks tik šešis mėnesius, mūsų lygoje rungtynių nebus daug, todėl klubai, siekiantys kelti savo lygį, turi ieškoti alternatyvų“.

Tuo tarpu pirmą kartą Lietuvos čempionato medalius iškovojusio Kauno „Rio-Starto“ klubo vairą perėmė iš Anglijos sugrįžęs Robertas Nekrašas.

„Vasaros pabaigoje į mane kreipėsi Kauno komandos vadovai ir priėmėme sprendimą šį sezoną dirbti kartu. Pasiruošimą pradėjome gana anksti, rugsėjo pradžioje. Pirmąsias dvi savaites komanda dirbo su mūsų fizinio rengimo treneriu Martynu. Po dviejų savaičių treniruočių perėjome į salę. Atvykęs į klubą, jau radau sukomplektuotą komandą, tik prieš porą savaičių pavyko man į komandą pasikviesti Karolį Rimkų iš Vilniaus „Flamingo Volley“. Nesiskundžiu esamais žaidėjais, visi dirba noriai, galbūt turime kiek problemų dėl didelio žaidėjų skaičiaus treniruotėse ir skirtingo jų meistriškumo“, – teigė R.Nekrašas.

„RIO-Starto“ treneris mano, kad čempionatas bus atkaklus ir nenuspėjamas.

„Tikslai šiemet yra tokie, kad sieksime pergalės kiekvienose rungtynėse. Norime tobulėti kiekvieną dieną asmeniškai ir kaip komanda. Labai gaila, kad čempionate neliko itin gilias tinklinio tradicijas turinčios Kelmės komandos ir kad sostinėje nebeliko nei vienos ekipos. Manau, kad keturių komandų čempionatas bus labai įtemptas ir lygus. Galbūt Klaipėdos komanda šiuo metu yra mažu laipteliu aukščiau už likusias, bet tinklinyje viskas įmanoma. Dažnai laimi širdys“, – pabrėžė R.Nekrašas.

Į prizininkų gretas šiemet pasiryžę sugrįžti Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ tinklininkai.

„Pradėjome treniruotis rugpjūčio gale ir turėjome pilną fizinio pasiruošimo etapą. Mūsų komanda ir šiame sezone bus jauna, liko visi žaidėjai, pasipildėme tik jungiančiuoju žaidėju iš Baltarusijos. Dabar turime keletą patyrusių žaidėjų ir jaunimo, todėl manau, kad tai bus geras derinys. Treniruojamės daug, todėl bandysime pasiekti kuo daugiau pergalių, – kalbėjo šiauliečių treneris Modestas Strockis. – Manau, kad čempionato favoritė yra Klaipėdos komanda, o visos kitos yra apylygės. Laukia įdomus čempionatas“.

Ketvirtoji čempionato dalyvė – Marijampolės „Sūduva“. Prieš dvejus metus Lietuvos čempionu tapęs klubas išsaugojo ekipos branduolį bei pasistiprino keliais pajėgiais žaidėjais.

„Sezonas bus kitoks nei pernai, nes netekome dviejų stiprių komandų. Dėl to atsirado žaidėjų ir trenerių migracija. Susitarėme su Linu Petravičiumi, kuris gerokai sustiprino komandą. Visi kiti pagrindiniai žaidėjai liko komandoje. Gaila, kad dėl traumos netekome vieno lyderių Martyno Lyniko. Džiaugiamės, kad mums vis labiau padeda jaunieji tinklininkai, kuriuos stengiamės vis labiau įtraukti į pagrindinę sudėtį. Čempionato pradžia bus sunki, nes neturėjome daug draugiškų rungtynių. Pirmosios rungtynės parodys, ką šiemet galime nuveikti. Favoritai yra klaipėdiečiai, o dėl kitų vietų kovos likusios trys ekipos“, – mintimis dalinosi „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

I-osios lygos kovos prasidės lapkričio mėnesio pabaigoje.

Netrukus startuos ne tik Lietuvos čempionatas, bet ir Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) vyrų Didžiosios taurės turnyras.

Į pusfinalį iškart pateko praėjusių metų taurės nugalėtojai Klaipėdos „Amber-Arlangos“ tinklininkai ir varžybų organizatorė – Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, o Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“, „Rio-Starto“ ir „Joniškio baldų-Vidrenos“ komandos atrankiniame etape kausis dėl likusių dviejų vietų. Džiugu, kad tarp gerai pažįstamų komandų šiais metais prie turnyro prisijungė ir Joniškio ekipa.

Joniškio komandos treneris ir kapitonas Dainius Kučinskas drąsiai žvelgia į naujus komandai iškeltus iššūkius: „Didžiojoje taurėje nusprendėme dalyvauti todėl, kad praėjusiais metais laimėjome TOP SPORT Lietuvos čempionato I-ąją lygą. Į aukščiausią lygą žengti buvo dar kiek nedrąsu. Be to, tai reikalauja daug žmogiškųjų išteklių su specialiais gebėjimais, kurių mums trūksta (statistikas, nuolatinis sekretoriatas ir t.t). Kadangi buvo laimėta pirmoji lyga, nusprendėme, kad šiek tiek pasistiprinę galime siekti naujo iššūkio.

Nors šiame sezone taip pat bandysime apginti I-osios lygos čempionų vardą, pagalvojome, jog dar daugiau patirties įgausime dalyvaudami ir Didžiojoje taurėje. Gaila, jog kitos komandos pabijojo išbandyti savo jėgas su stipriausiomis Lietuvos komandomis. Liūdna, jog visi dalyvauja tik su tikslu nugalėti. Manau, jog dažnu atveju vertėtų vadovautis svarbiausio pasaulio sporto renginio principu – „Svarbu dalyvauti – o ne laimėti“. Būtų šaunu, jog LTF Didžioji taurė, taptų panaši į kitų sporto šakų taures, kuomet dalyvauja visų lygų visos komandos be jokių apribojimų.

Jaučiame pareigą, kaip pirmosios lygos čempionai išjudinti šį procesą. Tikimės, jog kitais metais bent keturios pirmosios lygos komandos bandys mesti iššūkį aukščiausios lygos komandoms. Didelių užmojų neturime, patys puikiai suprantame, jog tokio profesionalumo lygio dar nepasiekėme, bet viskam yra pradžia. Joniškio vardo sugrąžinimo į tinklinio žemėlapį projektas nors ir pamažu, tačiau yra puikiai vykdomas“.

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode