Sprogimas

2021-aisiais Trakuose vyks pasaulio taurės varžybų antrasis etapas

Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) kongreso metu buvo paskelbta, kad 2021-aisiais metais Trakuose vyks antrasis pasaulio taurės etapas. Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Dainius Pavilionis tikina, kad vasarį turėtų paaiškėti ir 2024-ųjų metų Europos čempionato šeimininkai. Yra didelė tikimybė, kad jais taps Trakų miestas.

„Šios naujienos džiugina, bet tuo pačiu ir verčia susimąstyti, nes norėjome, kad Trakuose 2023-ais metais vyktų suaugusiųjų pasaulio čempionatas, – kalbėjo D.Pavilionis. – Taip pat lauksime vasario mėnesio, kada turėtų galutinai paaiškėti, ar 2024-aisias Trakuose vyks Europos irklavimo čempionatas“.

D.Pavilionio teigimu, netrukus reikės pradėti ruošti namų darbus prieš pasaulio taurės varžybas. „Labai didelės diskusijos buvo dėl salos dėl salos sutvarkymo ir tilto statybos, bet projektas jau pajudėjo – Kultūros ministerijoje yra sudaryta darbo grupė, kurios pirmasis posėdis jau įvyko, – kalbėjo LIF prezidentas. – Džiaugiuosi, kad į mūsų norus yra žiūrima pozityviai. Tikime, kad galime padaryti, kad žiūrovams būtų kur kas paprasčiau stebėti irklavimo varžybas“.

LIF prezidentas pabrėžė, kad reikėtų pagalvoti ir apie ežero valymo darbus. „Jau buvome išsivalę, tačiau dabar ežeras yra nusekęs, kažkur žolių prižėlė, – kalbėjo D. Pavilionis. – Taip pat planuojame padaryti naujus tarpinių finišų bokštelius. Esame numatę visus kasdienius darbus ir po truputį judame į priekį“.

Planuojama, kad Trakuose bus pastatytas ir naujas keturiasdešimties vietų viešbutis. „Be to, dedame visas pastangas dėl Trakų irklavimo centro pastato renovacijos, – priminė D.Pavilionis. – Pastatas yra šiek tiek pavargęs, viešbutis paskutinį kartą renovuotas 2001-aisiais. Jeigu ruošiamės čia priimti užsieniečius, reikia apsitvarkyti, kad nebūtų gėda“.

Pasak D.Paviliono, pasaulio taurės etapo varžybos bus pirmasis rimtas išbandymas. „Esame organizavę jaunių, jaunimo, studentų, meistrų tarptautines varžybas, tačiau suaugusiųjų varžybų dar nevykdėme. Turime suprasti, kad į pasaulio taurės varžybas suvažiuoja visas elitas, tai bus tarsi mini pasaulio čempionatas. Tai yra prestižas, tai yra didžiulė reklama šaliai. Be abejo, tai bus mums egzaminas prieš rengiant pasaulio ir Europos čempionatus ateityje“.

Vilnius, rugsėjo 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode