Sprogimas

Lietuvos kanupolo rinktinė – stipriausių Europos komandų dešimtuke

2019 metų Europos kanupolo čempionate Koimbroje, Portugalijoje, Lietuvos kanupolo rinktinė, sudaryta iš geriausių Trakų Kūno kultūros ir sporto centro bei Alytaus Sporto rekreacijos centro sportininkų, iškovojo devintą vietą.

Pirmąją Europos čempionato dieną Lietuvos rinktinė grupės varžybose pralaimėjo Prancūzijos jaunimui 0:3, nugalėjo belgus 8:5 ir sužaidė lygiosiomis su Italijos rinktine 5:5. Nors lietuviai surinko vienodai taškų su belgais, tačiau Belgijos komandos praleistų ir įmestų įvarčių santykis buvo geresnis vienu įvarčiu. Šis vienas įvartis ir lėmė, kad Lietuvos rinktinė liko grupėje trečia ir toliau galėjo kovoti tik dėl 9–15 vietų.

Tolimesnėse kovose Lietuvos kanupolo komanda įrodė, kad buvo verti daugiau. Antrą varžybų dieną lietuviai 8:4 laimėjo kovą prieš Rusijos kanupolo rinktinę. Taiklumu pranoko ir Danijos žaidėjus, sutriuškinę juos rezultatu 4:1.

Paskutinę varžybų dieną abi kovas Lietuvos jaunimas taip pat baigė pergalingai. Vieno taško skirtumu mūsiškiai nugalėjo Didžiosios Britanijos sportininkus 5:4 ir paskutinėse rungtynėse įveikė Airijos kanupolo komandą rezultatu 5:3. Taigi, su penkiomis pergalėmis, vienomis lygiosiomis ir vienu pralaimėjimu Lietuvos jaunimo rinktinė čempionatą baigė 9-oje pozicijoje. Užnugaryje liko Airijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Danijos, Belgijos ir Čekijos jaunimo kanupolo rinktines.

Lietuvos rinktinėje žaidė Trakų Kūno kultūros ir sporto centro komandos sportininkai: Justinas Gerdvilis, Mantas Kancleris, Lukas Kudaba, Lukas Stachovski, Karolis Tuska, Kristupas Totorovas, Julijus Zacharevičius bei Karolis Latauskas ir Mindaugas Kuc iš Alytaus SRC. Komandos vyr. trenerė Rasa Kudabien ir treneris Kęstutis Dambrauskas.

Čempionate dalyvavo 15 valstybių komandos, suskirstytos į keturis pogrupius. Pirmą ir antrą vietas pogrupyje užėmusios komandos kitame etape varžėsi dėl 1–8 vietų, trečią ir ketvirtą – dėl 9–15 vietų. Europos čempionais tapo vokiečiai, antri liko italai, treti – šveicarai.

Vilnius, rugsėjo 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode