Sprogimas

Lietuvos 3x3 krepšinio meistrai – treti Europoje

Europos trijulių krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė patyrė apmaudų pralaimėjimą turnyro pusfinalyje, tačiau atsigriebė bronziniame mače.

Sekmadienis prasidėjo nuo ketvirtfinalio susitikimo, kuriame lietuviai net 21:9 nepasigailėjo Vengrijos (Aurelijus Pukelis pelnė 10 taškų).

Dėl patekimo į finalą mūsų tautiečiai varžėsi prieš galingą Serbijos trejetuką. Mačas buvo įnirtingas, o paskutinę žaidimo minutę, rezultatui esant lygiam, Paulius Beliavičius galėjo taikliu metimu galėjo sukurti vieno taško pranašumą.

Visgi gynėjo metimas buvo netaiklus, o kitoje atakoje serbai realizavo du baudų metimus ir paskutinėje lietuvių atakoje neleido mesti iš tritaškio - Lietuva nusileido 19:20.

Rezultatyviausiai žaidė Marijus Užupis (9 tšk.) bei Aurelijus Pukelis (8 tšk.).

Nepaisant skaudaus pralaimėjimo, P.Beliavičius, A.Pukelis, Šarūnas Vingelis ir M.Užupis mažajame finale 21:18 palaužė ispanus ir namo grįš pasidabinę bronzos medaliais.

Pergalingame susitikime lietuviams net 15 taškų surinko M.Užupis.

Tai pirmieji Lietuvos 3x3 rinktinės medaliai nuo 2014 metų.

Vilnius, rugsėjo 1 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode