Parama dėkojame




Sprogimas

D.Sabonio vedami lietuviai neturėjo problemų su suomiais

 

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ir toliau tęsia pasirengimą Kinijoje po mėnesio prasidėsiančiai Pasaulio taurei. Antrajame mače lietuviai 80:60 (26:18, 15:13, 26:13, 13:16) nugalėjo suomius. Lietuvos rinktinėje ir toliau darbuojasi aštuoniolika kandidatų, todėl ne visi buvo registruojami antrajam mačui. Šį kartą iš šalies rinktinės rungtynes stebėjo Jonas Valančiūnas, Adas Juškevičius, Gytis Masiulis ir Martynas Echodas. Ne pačios pajėgiausios sudėties buvo ir suomiai. Jie nepateko į Pasaulio taurę, todėl šią vasarą tiesiog susirinko pasitreniruoti prieš artėjančią Europos čempionato atranką. Rinktinėje nėra ryškiausių šalies žaidėjų Petteri Koponeno, Sasu Salino, Lauri Markkaneno ir Jamaro Wilsono, o ir su komanda atvykęs Alexas Murphy mačą stebėjo iš šono.

Lietuviai pelnė penkis pirmuosius taškus ir ilgai laikėsi priekyje, nors abi komandos žaidė rezultatyviai – 17:13. Lietuviai buvo spėję įgyti ir dviženklį pranašumą, tačiau kėlinį tolimu metimu užbaigė Carlas Lindbomas – 18:26. Viso antrojo kėlinio metu lietuvių puolimas strigo, o smagiausia atkarpa buvo beprasidedant paskutiniajai minutei, kai Renaldas Seibutis pataikė baudų metimus, o Domantas Sabonis įmetė iš po krepšio – 37:28. Kėlinį perimtu kamuoliu ir dėjimu užbaigė D.Sabonis – 41:31.

Trečiajame kėlinyje lietuviai ne juokais įsibėgėjo ir po D.Sabonio bei Mindaugo Kuzminsko dėjimų susigrąžino dviženklį pranašumą, kurį kėlinio pabaigoje pakėlė net iki 20 taškų. Ketvirtį lietuviai užbaigė ir patikimai besigindami – 67:44. Ketvirtajame kėlinyje lietuvių persvara buvo kiek aptrupėjusi, tačiau Roko Giedraičio tritaškis sugrąžino 20 taškų skirtumą (75:55). Mačas baigėsi abiems komandoms laidant verčiantis antraisiais penketais, o daugiausiai reiškėsi tritaškius laidęs R.Giedraitis.

Mače iš viso pasirodė net po 14 abiejų komandų žaidėjų ir visi jie žaidė bent 6–24 minutes, todėl ir taškus dalijosi labai tolygiai. D.Sabonis liko vieninteliu mačo dalyviu su dviženkliu rezultatyvumu. Lietuva: Domantas Sabonis 11 (5/8 dvitaškių), Mantas Kalnietis ir Rokas Giedraitis (3/7 tritaškių) po 9, Jonas Mačiulis 8, Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas (7 atk. kam.) po 7, Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis po 6, Žygimantas Janavičius 5, Paulius Jankūnas ir Renaldas Seibutis po 4, Arnas Butkevičius ir Martinas Gebenas po 2, Eimantas Bendžius 0.

Suomija: Topiasas Palmi 9 (1/5 tritaškių), Andre Gustavsonas ir Shawnas Huffas po 7.

Krepšinis.net

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode