Parama dėkojame




Sprogimas

Pasaulio krepšinio čempionate Lietuvos laukia grėsmingi varžovai



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau rugsėjo mėnesį stos į kovą pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje. Nors Dainiaus Adomaičio treniruojama ekipa galės pasigirti išties grėsminga sudėtimi, tačiau mūsų komanda jau pirmajame etape turės rimtų išbandymų – Lietuvos rinktinė varžysis H grupėje, kuri vadinama mirtininkų.

Šiame straipsnyje aptarsime pirmuosius tris Lietuvos nacionalinės komandos varžovus artėjančiose planetos pirmenybėse.

Pirmoji akistata su Afrikos atstovais

Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes žais prieš potencialius grupės autsaiderius Senegalo krepšininkus. Pasak bukmekerių, ši Afrikos komanda turėtų likti be pergalių, tačiau tiesa ta, kad ir šios rinktinės nuvertinti tikrai negalima.

Nors ir neturi daugybės garsių žaidėjų, tačiau Senegalo atstovai garsėja itin atletišku žaidimu ir puikia kova dėl kiekvieno kamuolio. Jeigu savo metimus pavyksta pataikyti komandos snaiperiams, senegaliečiai išties gali pridaryti problemų praktiškai bet kuriai varžovei.

Įdomu tai, jog ryškiausia šios komandos žvaigždė yra puikiai pažįstamas Lietuvos krepšinio aistruoliams. Senegalą į priekį vesti turėtų įžaidėjas CalvinasHannah, kuris dar prieš keletą metų vilkėjo Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius. Praėjusį sezoną šis gynėjas atstovaudamas LasPalmo „GranCanaria“ ekipai žaidė Eurolygoje.

Sunkus mačas prieš australus

Su Australijos rinktine lietuviai turi nesuvestų sąskaitų dar nuo 2016-ųjų Rio De Žaneiro olimpinių žaidynių. Tuomet australai Jono Kazlausko treniruojamą rinktinę sutriuškino ketvirtfinalyje.

Australijos rinktinė išlaikė savo branduolį ir vėl bus grėsmingas riešutas bet kuriam varžovui. Komandoje žais tokie žaidėjai kaip AndrewBogutas, PattyMillsas, JoeInglesas ir MatthewDelavedova.

Tiesa, australai šią vasarą jau patyrė ir labai skaudžią netektį – dar birželį rinktinės marškinėlius pasaulio čempionate ketino vilkėti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė Benas Simmonsas. Visgi, krepšininkas persigalvojo ir priėmė kiek netradicinį sprendimą – vilkės rinktinės marškinėlius kontroliniuose mačuose, bet į čempionatą galiausiai nevyks.

NBA žaidėjų perpildyti kanadiečiai

Grupės varžybas Lietuvos rinktinė baigs prieš Kanados rinktinę, kuri turėtų pasižymėti NBA žaidėjų gausa. Dar prieš keletą metų kanadiečiai net negalėjo pagalvoti apie žaidimą pasaulio čempionate, o dabar ketina suburti komandą kuriai atstovautų net 9 stipriausios pasaulio lygos žaidėjai.

Pagrindinis rinktinės variklis turėtų būti 2015-ųjų metų NBA naujokų biržos pirmasis šaukimas AndrewWigginsas.

„Deja“, bet kanadiečiai taip pat neapsiėjo be netekčių. Rinktinei kiek netikėtai atsisakė padėti bene pagrindinis aukštaūgis TritasThompsonas.

Kanados rinktinė Lietuvai tikrai įveikiamas varžovas, tačiau bent jau pagal dabartines prognozes, mačo favoritais laikomi būtent Šiaurės Amerikos atstovai.

Iš grupės išeina dvi komandos


Pasaulio čempionate iš viso dalyvauja 32 komandos (8 grupės po 4 komandas). Po grupių etapo vyks aštuntfinalių kovos į kurias žengs po dvi ekipas iš kiekvienos grupės.

Dauguma krepšinio ekspertų viską H grupėje skaičiuoja taip, jog Senegalo krepšininkai turėtų likti be pergalių. Tuo tarpu tarp Lietuvos, Australijos ir Kanados rinktinų numatomos tikros pjautynės, kur lemtingu gali tapti kiekvienas taškas.

Kaip bus pažiūrėsime jau visai netrukus – Lietuvos rinktinei pasaulio krepšinio čempionatas prasidės rugsėjo 1 dieną.

19-84

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode