Parama dėkojame




Sprogimas

Ieties metikas Edis Matusevičius iškovojo Universiados sidabrą

Lietuvos lengvaatlečiai ir toliau raško medalius 30-je vasaros universiadoje Neapolyje (Italija). Prie prizininkų prisijungė ir Edis Matusevičius, kuris ieties metimo rungtyje įrankį numetė 80 m 7 cm ir užėmė antrą vietą.

Čempionu tapo moldavas Andrian Mardare, ietį numetęs 82 m 40 cm.

Finalas susiklostė labai įtemptai Lietuvos atstovui. Po trečio bandymo Edis Matusevičius buvo trečias ir niekaip negalėjo pagerinti savo rezultato. Prieš paskutinį savo bandymą Lietuvos ietininkas išklausė Livetos Jasiūnaitės, kuri vakar toje pačioje rungtyje iškovojo aukso medalį, patarimų. Paskutinis jo bandymas buvo sėkmingas ir ietis smigo vos už 80 m žymos – 80 m 07 cm. To pakako aplenkti Kinijos atstovą Qun Ma ir pasipuošti sidabro medaliu.

„Geros varžybos, tik pritrūko sėkmės, – po varžybų sakė Edis Matusevičius. – Kvalifikacijoje atėjau atsipalaidavęs, mečiau pirmą metimą ir nuskrido. O finale nepavyko iki galo susikaupti, bet antra vieta yra antra vieta, džiaugiuosi.“

Priminsime, kad Edis kvalifikacijos etape ietį numetė 84 m 93 cm ir pagerino sau pačiam priklausiusį Lietuvos ieties metimo rekordą.

Edis Matusevičius papildė Lietuvos delegacijos medalių taupyklę iki keturių medalių. Vakar aukso medaliu pasidabino ietininkė Liveta Jasiūnaitė, bronzos medaliu šuolininkas Adrijus Glebauskas. Užvakar bronzos medalį iškovojo disko metikė Ieva Zarankaitė.

Vilnius, liepos 11 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode