Sprogimas

Vilniuje – Lietuvos teniso čempionatas ir Prezidento taurės varžybos

Ričardo Berankio pergale Vimbldono teniso turnyre besidžiaugiantys Lietuvos teniso mėgėjai artimiausias pusantros savaites kokybišku tenisu galės pasidžiaugti ir Bernardinų sodo teniso aikštyne Vilniuje.

Ketvirtadienį čia prasidės Lietuvos teniso čempionato dvikovos, o pirmadienį – vienintelis Lietuvoje vykstantis ITF World Tennis Tour serijos turnyras Prezidento taurei laimėti. Suprantama, šiuose turnyruose žiūrovai galbūt neišvys tokio teniso, kokį šiuo metu Londone demonstruoja pajėgiausi pasaulio tenisininkai, tačiau Bernardinų sodo kortuose bus galima pamatyti nemažai žaidėjų, savo laiku atstovavusių ar tebeatstovaujančių Lietuvai Daviso ir Federacijos taurių varžybose.

Lietuvos čempionate, kuriame tenisininkai kovos ir dėl 5 tūkst. eurų prizinio fondo, kausis broliai Julius ir Aleksas Tverijonai, Tadas Babelis, Tomas Vaišė, Robertas Wrzesinskis, Ainius Sabaliauskas, Joana Eidukonytė, Iveta Daujotaitė. Visi šie tenisininkai yra buvę Lietuvos teniso rinktinių nariais arba tapę Lietuvos teniso čempionais.

„Dėl Lietuvos teniso čempionų vardų kausis beveik 30 vyrų ir 12 moterų. Šiais metais, Lietuvos teniso šimtmečio proga, Lietuvos teniso sąjunga įsteigė 5 tūkstančių eurų fondą, kurį išsidalins čempionato prizininkai. Manau jau vien todėl, sprendžiant pagal dalyvių pavardes, turėsime tikrai labai stiprų ir konkurencingą čempionatą”, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Be to, vyrų vienetų turnyro nugalėtojui atiteks ir vardinis kvietimas į kitą savaitę vyksiančio Prezidento taurės turnyro pagrindines varžybas, o finalininkui – į atrankos turnyrą.

Prezidento taurės varžybų prizų fondą sudaro 15 tūkst. JAV dolerių, o dėl jo kovos daugiau nei 10 valstybių tenisininkai.

„Labai tikiuosi, kad šiose varžybose sulauksime ir Lauryno Grigelio. Tai priklausys nuo to, ar Laurynas pateks į kitą savaitę vyksiančio ATP Challenger serijos turnyro pagrindą. Jei ne – tuomet išvysime jį Vilniuje”, – aiškina R.Grušas.

Beje, į Vilniuje vykstančias varžybas pirmą kartą atvyks ir Argentinai atstovaujantis lietuvių kilmės tenisininkas Matias Zukas.

Prezidento taurės turnyras vyksta jau 30-ą kartą. Pirmą kartą šios varžybos įvyko tarpukario Lietuvoje. Prezidento Antano Smetonos iniciatyva jis 1931 metais buvo surengtas Kaune. Iki šalies okupacijos buvo surengti 4 turnyrai. Lietuvos Prezidento taurę pavyko iškovoti dviem Lietuvos tenisininkams, ilgamečiams Lietuvos teniso rinktinės nariams – Rolandui Muraškai ir Laurynui Grigeliui. R.Muraška varžybas laimėjo 4 kartus (1994, 1996, 1998 ir 2000 metais), o L.Grigelis – 2 (2013 ir 2015 metais). Dvejetų varžybas, kartu su L.Grigeliu, yra laimėjęs ir Lukas Mugevičius.

Vilnius, liepos 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode