Sprogimas

Lietuvos rankininkai pasiekė kovingas lygiąsias, bet nepateko į Europos čempionatą

Lietuvos rankinio rinktinė baigė 2020 metų Europos čempionato atranką. Nors paskutinėse grupės rungtynėse lietuviams pavyko iškovoti tašką, sužaidus 28:28 išvykoje su Portugalija, šis taškas yra maža paguoda.

Tik po kartą per šalies istoriją į pasaulio čempionatą (10 vieta – 1997 m.) ir Europos pirmenybes (9 vieta – 1998) patekusi Lietuvos rinktinė svajojo apie sugrįžimą į elitą.

2020 metais Europos rankinio čempionate, kuris vyks trijose šalyse - Austrijoje, Švedijoje ir Norvegijoje, pirmą kartą žais net 24 komandos.

Tačiau Lietuvos tarp jų nebus.

Lietuviai surinko tris taškus grupėje, iš kurios į Europos čempionatą keliaus tituluota Prancūzija (10 taškų) ir reta žemyno pirmenybių dalyvė Portugalija (9 taškai).

Ketvirta finišavo Rumunija, surinkusi 2 taškus.

Keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios komandos iš atrankos grupių irgi iškops į Europos pirmenybes, bet lietuviai tarp trečią poziciją užėmusių ekipų pagal taškus (3) lieka paskutiniai aštunti.

Mūsų šalies rankininkai anksčiau išvarstė per daug brangių taškų.

Pralaimėjimas Portugalijai namie (23:24) ir Rumunijai (23:28) išvykoje buvo skaudūs ir lemtingi.

Būtent po nesėkmės Portugalijai namuose vienu įvarčiu (23:24) iš rinktinės trenerio pareigų pasitraukė Artūras Juškėnas, užleidęs postą Mindaugui Andriuškai, kuris ir baigė atrankos etapą.

Vilnius, birželio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode