Sprogimas

Anties krūtinėlė – 5 priežastys, kodėl šios rūšies paukštieną reiktų įtraukti į savo mitybos racioną

Jei esate kaip ir daugelis sveikata besirūpinančių žmonių, tikriausiai pavargote naudoti vištienos krūtinėlę kaip liesą baltymų šaltinį. Norėdami paįvairinti savo mitybą ir išgelbėti skonio receptorius, išbandykite antieną. Nors antienos mėsa dažnai sulaukia blogo įvertinimo dėl didelio riebumo, atidžiau išnagrinėjus ančių mėsos maistinę vertę, paaiškėja, kad ji turi daug naudos sveikatai, todėl ji puikiai gali papildyti jūsų maisto racioną. Štai penkios priežastys, kodėl antiena ne ką prastesnė už kitas mėsos rūšis.

1. Anties krūtinėlė yra liesa mėsa

Ūkyje užaugintos pekino anties mėsoje yra mažiau riebalų nei daugelyje kitų mėsos rūšių. Tinkamai iškepę anties file be odos, galite pašalinti net 70% riebalų. Tiesą sakant, antiena jų turi per pus mažiau nei jautienos ar kiaulienos mėsa. Turėkite omenyje, kad anties mėsoje yra mažiau sočiųjų riebalų nei daugelyje kitų mėsos rūšių, tad jei jaudinatės dėl cholesterolio kiekio kraujyje - galite nurimti.

2. Antis turi mažiau kalorijų nei kita paukštiena

Iškepta anties krūtinėlė be odos turi mažiau kalorijų nei vištiena ar kalakuto file. 100 gramų ančių krūtinėlė be odos turi tik 110 kalorijų, o vištienos krūtinėlė be odos – vidutiniškai 165 kalorijos. Taigi, jei skaičiuojate kalorijas, mėgstamuose receptuose ramia sąžine galite pakeisti vištienos file į anties.

3. Anties mėsa turi daug geležies

Jei sportuojate ir auginate raumenis, jei norite paskatinti smegenų veiklą ar palaikyti sveiką imuninę sistemą, tuomet į savo mitybą turėtumėte įtraukti daugiau geležies turinčio maisto. Antienos mėsa yra puiki alternatyva, kadangi vienoje porcijoje yra daugiau geležies nei vištienoje, kalakutienoje ar net kai kuriose jautienos išpjovose.

4. Antienoje gausu būtinų maistinių medžiagų.

Baltoji Pekino antis yra puikus pagrindinių maistinių medžiagų, tokių kaip vitamino E, niacino ir seleno, šaltinis, o viena porcija sudaro daugiau nei 20 procentų žmogui rekomenduojamos paros normos. Ančių mėsa yra daug geresnis vitamino K, vitamino A ir vitaminų B1 ir B2 šaltinis.

5. Ančių mėsos riebalai sveikesni

Apskritai, antiena turi daugiau mononesočiųjų riebalų, nei sočiųjų, todėl padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Tai reiškia, kad ančių riebalų maistinė sudėtis yra panašesnė į alyvuogių aliejų nei kitų gyvulinių riebalų. Nors antienos kaina yra truputį didesnė nei kitos rūšies paukštienos - ši mėsa turi savų privalumų. Ar žinojote, kad daugelis profesionalių virėjų mėgsta naudoti ančių riebalus vietoj kai kurių augalinių aliejų dėl jų sveikumo ir sodraus skonio? Tad po kepimo išsaugokite ančių taukus! Juos galite naudoti daržovėms kepti arba kaip pagardą dėti į bulvių košę.

Jei pavargote nuo vištienos krūtinėlės, žuvies ar baltymų kokteilių, bet vistiek norite į savo racioną įtraukti daug baltymų ir mažai riebalų turinčio maisto, išmėginkite antieną! Mūsų parduotuvėje anties krūtinėlės kaina už kilogramą - 14.99 eurų, tačiau jei planuojate ragauti pirmą kartą, galite rinktis ir mažesnį kiekį. Yra daugybė paprastų ir gardžių receptų, kurių dėka jūsų skonio receptoriai jums padėkos, o jei polinkio išmėginti naujus receptus neturite, viską, ką įprastai gamintumėte su vištiena - galite padaryti ir su antiena.

Mūsų aukščiausios kokybės natūrali anties krūtinėlė be kaulų yra sodraus raudonos mėsos skonio, bet liesa kaip vištiena! Anties krūtinėlė yra puikus produktas, norint sukurti nuostabų, prabangų ar kasdienį patiekalą. Patiekite ant salotų, sumuštinių, makaronų, picos ir dar daugiau!

22-128b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode