Sprogimas

Riešutiniai saldainiukai

Kai norisi valgyti saldžiai ir gali sau leisti.

Dauguma kartais susimąstome, kad per daug piktnaudžiaujame saldumynais. Na, bent jau aš – tikrai ne išimtis. Turiu ką nors saldaus suvalgyti ryte prie kavos, bet pradeda graužti sąžinė. Nutariau su savo sąžine susitarti ir pasidaryti tokių saldėsių, kuriuose nėra bent tiesioginio cukraus. Taigi, štai mano gaminami riešutiniai saldainiukai.

Jums reikės:

200 g lazdyno riešutų,

100 g migdolų riešutų,

200 g datulių be kauliukų (galime datules keisti razinomis ar figomis),

2–3 šaukštai klevų sirupo,

2–3 šaukštai vandens,

Žiupsnelio druskos (būtinai),

Kakavos saldainiukams apibarstyti.

Riešutus aš pakepinu iki 15 minučių 180 °C karščio temperatūroje, tačiau reiktų stebėti, kad nepradėtų degti. Juos atvėsinu. Lazdynų riešutų luobeles nutrinu (tiesiog paimu tarp delnų ir patrinu – labai lengvai nusivalo). Visus riešutus sumalu kavamale. Malimas kavamale šiek tiek užtrunka, bet rezultatas labai geras.

Datules pamirkau 1–2 valandas ir taip pat sumalu. Dedu į riešutų masę. Taip pat sudedu ir kitus ingredientus (išskyrus kakavą). Viską sumaišau. Gaunasi lipni masė. Jei lipnumo trūksta, galima dar įpilti 1–2 šaukštus vandens arba galima įdėti 1–2 šaukštus sviesto. Su sviestu saldainiukai gaunasi minkštesni. Tada formuoju rutuliukus ir apvolioju kakavoje. Viskas. Skanaukite ir mėgaukitės puikiu desertu!

Sonata Razmienė

Parengta pagal www.naminisnaminis.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode