Sprogimas

Patarimai: kepsninės ar šašlykinės?

Greičiausiai pritarsite jog nėra nieko smagiau, nei išlindus pirmiesiems pavasariniams saulės spinduliams išvykti į iškylą su draugais ar šeima. O kaip gi išvyka į gamtą gali apsieiti be gardžiai kepto maisto ant įkaitintų žarijų? Turbūt ne paslaptis jog visų mėgiamiausi yra šašlykai, kuriuos ilgai marinuojame ir laukiame kol galėsime išsikepti ant malkomis kūrenamos šašlykinės.

 

 

Nors dar vis pas dažną lietuvį galima rasti įprastinę, seno modelio šašlykinę, vis daugiau lietuvių pradeda domėtis naujo modelio keraminėmis kepsninėmis. Juk įprastinė šašlykinė gali atlikti tik vieną veiksmą – iškepti maistą, kuris yra suvertas ant iešmo. Bet ar jose galime kepti kitokį maistą? Vargu. Netgi patys paprasčiausi lauko griliai yra patogesni bei funkcionalesni už šašlykines. Ant jų galima uždėti groteles ir kepti įvairesnį maistą. Tačiau kas, jeigu jūs norite išsikepti ne tik ant iešmų suvertą mėsą ir kepsnį, o picą, pyragą ar troškinti troškinį? Šiais laikais laimi funkcionalumas bei platesnės galimybės!

 

Šiuolaikinė kepsninė – prietaisas, kurio dėka galima paruošti įvairiausius patiekalus. Jie puikiai tinka gurmanams, ekspertams ar įmantrumo ieškantiems pirkėjams. Kepsninių privalumai:

 

  • Gaminamos iš aukščiausios kokybės keramikos, jos neblunka, neskilinėja ir neperkaista. Kitaip tariant, jos tarnauja ne vienerius metus. Dar vienas kepsninių privalumas, daugybė skirtingų modelių.
  • Dažniausiai yra siūlomos mini, mažos, vidutinio dydžio, didelės ir XL kepsninės. Taigi išsirinkti tokio tipo kepsninę galima pagal savo norus ir lūkesčius.
  • Atsparumas atšiaurioms oro sąlygoms. Keraminės kepsninės yra itin atsparios tiek karštai, tiek šaltai oro temperatūrai. Kadangi jos yra kūrenamos anglimis ir turi gaubtą dangtį, kaitra jose išlieka viso kepimo metu, o patiekalai gaunasi itin sultingi ir gardūs. Na, o reguliuoti temperatūra tokio tipo kepsninėse taip pat labai lengva. Ją matysite ant dangčio viršaus. Atvirkščiai nei naudojantis šašlykine, įkaitinus kepsninę, jį ilgai išliks karšta ir joje bus galima kepti net ir praėjus kuriam laikui.
  • Ar žinojote jog naujai kurtas kepsnines lengva gabenti iš vienos vietos į kitą? Būtent dėl šios priežasties jos puikiai tinka iškyloms. Pripažinkime, senosios šašlykinės yra sunkios ir jas perkelti iš vienos vietos į kitą tikrai nėra malonu. Taigi, kitaip tariant kepsninės dar yra vadinamos mobiliais griliais. Jas naudoti galite visur, savo namų kieme, stovyklavietėje ar sodyboje. Su ja galima keliauti visur, kur tik panorėsite!
  • Kepsninės priedų įvairovė. Naujausių modelių kepsninės turi joms pritaikytas įvairiausių įrankių komplektacijas. Didelis naudingų priedų pasirinkimas: grotelės, kepimo kuras, įrankiai, stalas – visa tai maisto gaminimą paverčia dar malonesniu procesu.
  • Kepsninė veikia keliais principais. Kepsninė, BBQ, grilius, orkaitė, tandyras viename.

 

Taigi, kodėl kepsninės ar šašlykinės rūkyklos? Manome jog į jūsų klausimą jau atsakėme.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode