Sprogimas

Vytenio kepta silkė su svognais

Vytenio silkės receptas tiesiog legendinis, ne jis vienas apie tą ypatingą žydišką silkę yra pasakojęs. Žydų palikimas mūsų virtuvėje yra labai ženklus. Ir už silkę turime būti jiems dėkingi. Štai, prašom, žydiška Vytenio mums nupasakota silkė.

Reikės:

0,5 kg silkės

25 g razinų

2 saujų gliaudytų graikinių riešutų

0,5 kg svogūnų

1 a. š. cinamono

1 a. š. medaus

1 a. š. cukraus

1/4 stiklinės actu parūgštinto vandens (1-2 šaukštai acto)

1/4 stiklinės aliejaus

žolelių papuošti

Vytenis Pauliukaitis labai kuklus, niekada nesigiria. Vis dėlto man yra tekę patirti jo vaišingumą ir pasiklausyti niekada nesibaigiančių linksmų istorijų. Aš jį dažnai kviečiu į savo TV laidą.

Silkes išskrodžiame, galvas išmetame. Silkes supjaustome 3 cm storio gabalėliais. Razinas ir graikinius riešutus švariai nuplauname vandeniu.

Svogūnus supjaustome stambiais griežinėliais. Į puodo dugną dedame sluoksnį silkės, ant silkės – sluoksnį svogūnų, pabarstome razinomis ir riešutais, apibarstome cinamonu. Pakartojame, užbaigiame svogūnų sluoksniu.

Į 200 ml vandens įpilame apie 50–60 ml acto, paragaujame, ar užtenka rūgštelės. Įmaišome medų ir cukrų. Užpilame ant sluoksniuotos silkės, supilame ir aliejų.

Troškiname iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, paliekame orkaitėje atvėsti. Patiekiame šiltą arba šaltą, puošiame žolelėmis, žaliomis daržovėmis.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode