Sprogimas

Italija lėkštėje: spagečiai su jūros gėrybių padažu

 

Spagečiai su jūros gėrybėmis yra vienas tų patiekalų, kurių paragavęs suprantu, kad vėl esu Italijoje, portalui LRT.lt sako Vilniuje gyvenatis Federico Baglini. Lankantis Italijoje jis siūlo užsukti į žuvies turgų – jame galima išvysti nesuvaidintą itališką gyvenimą, o grįžus namo pasigaminti tipišką itališką patiekalą – spagečius su jūros gėrybėmis. 

Italijos virtuvė neįsivaizduojama be jūros gėrybių – šviežios žuvies, moliuskų, midijų, krevečių, aštuonkojų ir daugybės kitų jūros gyvių, kuriuos galima pamatyti užsukus į prie jūros įsikūrusius žuvies turgus. Šios vietos vertos dėmesio net ir tuo atveju, jei neketinate nieko pirkti – žuvies turguose nuo ankstyvo ryto verda gyvenimas ir kunkuliuoja įvairiausios emocijos. Jei į Italiją artimiausiu metu neplanuojate, jos skoniu galite pasimėgauti ir namuose, pasigaminę spagečių su jūros gėrybėmis.

Ingredientai (4 asmenims):

400 g spagečių arba stambių paccheri makaronų

500 g šaldytų jūros gėrybių

50 g alyvuogių aliejaus

2 skiltelės česnako

100 g baltojo sauso vyno

2 šaukšteliai susmulkintų petražolių lapelių

100 g vyšninių pomidorų

Šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

1. Atitirpinkite šaldytas jūros gėrybes.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite plonomis riekelėmis pjaustytas česnako skilteles ir jas lengvai apkepinkite (jokiu būdu nesudeginkite).

3. Suberkite jūros gėrybes, keptuvę uždenkite dangčiu ir kelias minutes palikite ant aukštos ugnies.

4. Sumažinkite ugnį, supilkite baltą vyną, ir gerai išmaišykite. Kai jūros gėrybės bus beveik iškepusios, suberkite ketvirčiais supjaustytus vyšninius pomidorus, pagardinkite pipirais ir druska, ir dar kartą išmaišykite.

5. Kol gaminate padažą, išvirkite spagečius: į katilą pripilkite šalto vandens, įberkite druskos ir palaukite kol užvirs. Prisiminkite, kad kiekvienam 100 g makaronų rekomenduojama pilti 1 l vandens. Virkite tiek, kiek parašyta ant pakuotės. Nepamirškite maišyti ir pervirkite.

6. Išvirusius spagečius nukoškite, supilkite į keptuvę su padažu ir išmaišykite. Ant stalo patiekite karštus.

Patarimai

Makaronus su jūros gėrybėmis patariama valgyti iškart, saugoti šaldytuve galite ne ilgiau nei vieną dieną.

Patiekalas bus gerokai skanesnis, jei vietoj šaldytų jūros gėrybių naudosite šviežias.

Kartu su šviežiais vyšniniais pomidorais į padažą galima įdėti ir šaukštelį pomidorų koncentrato – taip paįvairinsite patiekalo skonį.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode