Sprogimas

Rabarbarų kompotas

Gaivus ir aromatingas gėrimas – tikras vaisių punšas arba beveik karštas vynas. Tinka gerti šaltą, o galite ir pasišildyti juo kaip gardžia arbata.

Reikės:

2 obuolių

1 kriaušės

2 l vandens

200 g rabarbarų lapkočių

1 cinamono lazdelės

1 stiklinės aviečių

1–2 stiklinių cukraus (pagal skonį)

Nežinau kaip jūs, bet aš tai užaugau valgydama rabarbarus mirkytus cukruje. Dabar mūsų vaikai tikrai jau gana kreivokai žiurį į tokius desertus, o ir mes gana skeptiškos, kai pradedam kalbėt apie cukrų. Bet rabarbarų kompotas yra visai kas kita. Pabandykite jo išsivirti, saldumą reguliuoti galite pačios, o atskiestas su ledukais ir burbuluotu vandeniu ir pagardintas šievamedžio sirupu yra iš viso tiesiog skanumynas.

Verdame kompotą: obuolius ir kriaušes nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais.

Dideliame puode užkaičiame vandenį. Jam užvirus suberiame vaisius, rabarbarus, uogas, cinamoną ir vieną stiklinę cukraus. Paverdame 10 minučių ir paragaujame. Jei norisi saldžiau, įberiame cukraus ir paverdame dar 20 minučių, kol vaisiai suminkštės. Paliekame puode atvėsti.

Vaisius išgriebiame ir atidedame, jei norėsite jų dėti į kompotą. Likusį skystį perkošiame per sietelį. Patiekiame su atidėtais vaisiais arba tik skaidrų gėrimą.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode