Sprogimas

Šiltos salotos su kepta lašiša

Reikės:

1 didelės romėninės salotos

1 cukinijos

1 didelio puodelio konservuotų ar išvirtų avinžirnių

2 šaukštų garstyčių

2 šaukštų medaus

geros saujos vyšninių pomidoriukų

200 g lašišos filė

keleto saulėje džiovintų pomidorų

druskos, pipirų

kelių šaukštų lukštentų kanapių sėklų

šaukšto aliejaus kepimui

Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome galvomis iš skanumo ir jaukumo. O ypač, jei vaizdas už lango kiek nykesnis ir pilkesnis. Nes šių salotų lėkštėje – visa aibė spalvų.

Taigi, darbo tikrai nėra daug, tik šiek tiek keptuves įdarbinsim. Pirmiausia, tai supjaustome lašišos filė kubeliais, užberiame druskos ir pipirų. Įkaitiname keptuvę, įpilame šaukštą mėgstamo aliejaus ir suberiame lašišos kubelius. Pakepiname apie dvi tris minutes ir išjungiame. Cukiniją supjaustome skiltelėmis ar kubeliais, kaip labiau patinka. Vėl įkaitiname keptuvę, suberiame cukinijas, įdedame garstyčias, medų ir viską kaitiname kartu kelias minutes, kol sušils ir skoniai pasklis bei įsigers į ingredientus.

Romėninę salotą suplėšome rankomis ir beriame į dubenį. Vyšninius pomidoriukus perpjauname pusiau, beriame į dubenį. Ten keliauja ir avinžirniai bei šilta cukinija. Įberiame druskos (jei trūksta) bei šviežiai grūstų pipirų. Saulėje džiovintus pomidorus galima pasmulkinti, galima ir ne. Įberiame ir lukštentų kanapių sėklų, ir viską kartu sumaišome. Dedame lėkštėn ar dubenin, uždedame lašišos kubelių ir valgome, skanaujame, džiaugiamės.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode