Sprogimas

Virti kalakutienos kukuliai su daržovėmis

 

Reikės:

900 g „Arvi kalakutai“ smulkintos kalakutų krūtinėlių mėsos

450 g moliūgo

1 kiaušinio

3 šaukštų avižinių dribsnių arba avižų sėlėnų

10-15 cm poro

druskos, pipirų

gero žiupsnio kmynų

žiupsnio džiovintų petražolių

žiupsnelio ciberžolės

Visi mes galim nesikuklinti ir drąsiai prisipažint, kad užaugom ant kotletų. Ir nors mano vaikai dabar rečiau jų valgo nei aš vaikystėj, aš vis dar mėgstu juos gaminti. Nes geras maltinukas yra labai smagus dalykas, ir ypač jei į jį sugebi sutalpinti tiek pat daržovių, kiek ir mėsos! Turbūt kad augindama vaikus ir rašydama daržovėms dedikuotą knygą įpratau daržoves kviesti visur – kuo jų daugiau pavyksta įterpti visur, tuo geriau.

Na o malta mėsa kaip žinia tuo ir dėkinga, kad ją lengvai gali supiršti su daržovėmis. Tik aišku, viskas turi būti kokybiška. Kai Izabelė pradėjo nešiotis maistą į mokyklą, pamėgau jai gaminti kalakutienos kukulius su moliūgais. Jie tokie salstelėję, purūs ir dideli.  Ir virti sultinyje. Kukulius gaminu iš „Arvi kalakutai“ smulkintos kalakutienos krūtinėlės, nes ji skani ir sveika, ten neprimaišyta visokių sojų baltymų, hidrintų riebalų ar visokių E, B,C.  Beatos virtuvė rekomenduoja žekliuku pažymėtose „Arvi kalakutai“ pakuotėse rasite gryną mėsą – iškaulintą ir susmulkintą.

Kalakutų krūtinėlių mėsa yra ta balta liesiausia kalakutienos dalis ir tiesiog nuostabus vaikų maistas ar sportininkų pasirinkimas. Tad vis dažniau iš kalakutienos, o ne kiaulienos kepu visus naminius kotletus ar gaminu balandėlius.

Dabar apie daržoves: jei nėra moliūgo, tai galite dėti saldžią bulvę, tarkuotą morką ar cukiniją, tik siūlyčiau patroškinti lengvai, nes morkai reikia virti ilgiau nei mėsai, o va moliūgas išverda labai greitai. Žinoma galima kepti senu geru močiutės būdu, bet sultinyje išvirti jie dar smagesni, maistingesni, lengvai galite pašildyti ir kitą dieną po mokyklos.

kalakutienos krutineles_smulkinta

Gaminame: moliūgą sutarkuojame burokine tarka. Porą supjaustome smulkiai.

Sudedame į dubenį smulkintą kalakutienos krūtinėles, sėlenas arba avižas, druską, pipirus, kmynus, petražoles, ciberžolę, sutarkuotą moliūgą, supjaustytą porą ir viską gerai rankomis sumaišome.

Užverdame puodą su vandeniu, įdedame ten pasmulkintą morką, porą, lauro lapą, kvapiųjų pipirų. Į vos burbuliuojantį vandenį suleidžiame vieną po kito tuos kukulius. Turi virti iš lėto, ne kukuliuoti ir taip 20 minučių. Tada jau išimkite ir prašom skanauti.

Jei bijote, kad krūtinėlės mėsa bus per sausa – nusiraminkite, daržovės ir virimas sultinyje puikiai viską subalansuos.

Kaip ir su kuo juos valgyt? Su morkų ir kopūstų salotomis, su grikiais ar bulvių koše, kaip tik kam patinka.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode