Sprogimas

Kinų Naujieji metai: proga pakartoti naujųjų metų sutikimą, jeigu nespėjote palinkėti sau sėkmės

 

Ši savaitė yra pilna renginių ir švenčių. Užgavėnėms maišome tešlą blynams, Valentino dienai galvojame kaip nustebinsime savo antrąją pusę, o savaitės pabaigoje – vasario 16-tąją minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Taip pat šią dieną yra ir dar viena mums mažiau atpažįstama šventė. Sutinkami kinų Naujieji metai. 

Kinų Naujieji metai prasideda nuo pirmosios Mėnulio jaunaties dienos, kuri gali būti bet kurią dieną nuo sausio 20 d. iki vasario 20 d. pagal Grigaliaus kalendorių, ir tęsiasi 15 dienų – iki Mėnulio pilnaties. Per šį, dviejų savaičių laikotarpį yra skiriamas didelis dėmesys pasiruošimui sutinkant naujuosius metus. Pagal kinų papročius, manoma, kad išvaizda ir nusiteikimas lemia ateinančių metų gyvenimą.

„5 rūšių laimė“

Pasibaigus Valentino dienai, neskubėkite slėpti spalvos susijusios su šia švente. Ji jums gali atnešti pasisekimą ne tik meilės dieną, bet ir minint kinų Naujuosius metus vasario 16-ąją dieną. Raudona spalva Kinijoje yra laikoma kaip sėkmę lemianti ir blogį atbaidanti spalva. Prieš Naujuosius metus kinai atnaujina savo namų spalvą ir dažo juos nauju raudonu dažų sluoksniu. Pagal Rytų tradicijas, naujųjų metų išvakarėse turėtų būti rengiamasi raudonos spalvos drabužiais. Namuose ant sienų kabinami raudoni ritinėliai su linkėjimais, kurie simbolizuoja „5 rūšių laimę“ : sėkmę, pagarbą, ilgaamžiškumą, turtus ir džiaugsmą. Taip pat visi namai yra puošiami raudonos spalvos akcentais: iš popieriaus išlankstomos įvairios pakabinamos figūros, dekoruojami popieriniai žibintai namuose.  Tiems, kas dar neturite idėjų kaip susikurti jaukią naujametinę aplinką, lengva pamokėlė pasidaryti kinų dekoraciją patiems.

Sutikti kinų Naujuosius metus vasario 16-tąją yra puiki galimybė užsibrėžti naujus tikslus, kurių galbūt, nespėjote įgyvendinti ar dar nepradėjote vykdyti nuo sausio 1-os dienos. Tai bus puiki pradžia tą pradėti iš naujo bei palinkėti sau ir kitiems sėkmės! Švęskite  draugų kompanijoje ar su artimaisiais, o kad ši tradicinė šventė būtų dar tikresnė, siūloma rinktis ir kinų tradicinius valgius. Šie greiti makaronų receptai jums sukombinuos puikią naujametinę vakarienę net su keturiais  desertais!

„Azijietiški makaronai“

Jums reikės: pakelio mėgstamo skonio greitai paruošiamų azijietiškų makaronų „San Yan“ , alyvuogių aliejaus, brokolio, raudonosios ir geltonosios paprikos, 3 skiltelių česnako, petražolės, sezamo sėklų.

Gaminimas: alyvuogių aliejuje pakepinkite česnaką, brokolius ir paprikas. Sudėkite į keptuvę jau paruoštą „San Yan“ makaronų ir prieskonių mišinį. Leiskite truputį pasitroškinti. Prieš patiekiant apibarstykite sezamo sėklomis ir petražolėmis. Skanaus!

„Ramen burgeris”

Jums reikės: pakelio (85g) arba puodelio (65g) mėgstamo skonio greitai paruošiamų azijietiškų makaronų „San Yan“, 1 kiaušinio, rukolos, pomidorų padažo, 50 g faršo, lydyto sūrio (geriausiai, kuris pritaikytas suvožtinių kepimui).

Gaminimas: užpilkite nesulaužytus greitai paruošiamus makaronus karštu vandeniu ir išbrinkinkite. Išplakite kiaušinius ir į plakinį sudėkite išbrinkintus makaronus.  Gerai išmaišę sudėkite juos į nedidelių dviejų dubenėlių dugną (tai bus burgerio apačia ir viršus, tad geriausiai pasirinkti delno dydžio indelius) ir uždenkite maistine plėvele bei paslėkite kuo nors sunkiu (pavyzdžiui, skardine). Palikite trumpam sustingti. Jiems sustingus sudėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi.  Kai lengvai apskrus – išimkite. Ant turimo vieno pagrindo uždėkite rukolą, pomidorų padaža, pakepinto faršo gabalėlį bei lydytą sūrį. Viską uždenkite antruoju keptų makaronų paplotėliu. Štai Jums ir puikus ramen burgeris! Kaip gaminti šiuos biurgerius:

Makaronų saldėsiai

Iš greitai paruošiamų makaronų galite nesunkiai pasigaminti keletą skanių desertų. Traškūs makaronų sausainiai su cinamonu , šokoladiniai makaronų sausainiai ar net ledai makaronų puodelyje tikrai vilioja paragauti!  Siūlome tai išbandyti patiems, o ingredientų šiems desertams prireiks vos keletos! Video pamokėlė, kaip greitai pasigaminsite šiuos skanėstus:

„Ledai makaronų puodelyje“

Jums reikės: pakelio greitai paruošiamų azijietiškų makaronų „San Yan“ (naudoti be prieskonių mišinio), 1 kiaušinio, šaukšto cukraus, mėgstamo skonio ledų. Ledams paskaninti galite rinktis tai kas jums patinka: uogos, šokoladas, karamelė ar kt.

Gaminimas: smulkiai sutraiškykite makaronus, supilkite išplaktą kiaušinį, įberkite cukrų ir maišykite iki kol makaronai sulips į vientisą masę. Naudokite skardą, skirtą kepti keksiukams. Į kiekvieną formelę dėkite maždaug po šaukštą masės makaronų, paskirstykite juos taip, kad atrodytų krepšelio formos ir kepkite orkaitėje 8 minutes 350 laipsnių temperatūroje. Ištraukus krepšelius iš formelių, į juos galite dėti savo mėgstamo skonio ledų ir dekoruoti. Skanaus!

Justina Bičiūnaitė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode