Sprogimas

Migdolų ir ryžių miltų vafliai be glitimo

Reikės:

4 valgomųjų šaukštų ryžių miltų

3 valgomųjų šaukštų migdolų miltų

4 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo

3 valgomųjų šaukštų cukraus

320 ml pieno (galima keisti bet kokiu augaliniu pienu)

2 kiaušinių

75 g sviesto (galima keisti kokosų aliejumi)

1 šaukštelio kepimo miltelių

1,5 šaukštelio vanilinio cukraus

žiupsnelio druskos

Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia, kad jie turi mažiau skaniai valgyti! Apie Kristiną rašėme naujausiame, tuoj tuoj pasirodysiančiame mano pavasario žurnale, bet kad jau ryt Užgavėnės, pats metas šį receptą išbandyti.

Iš nurodyto kiekio iškepsite 6-7 lėkštelės dydžio vaflius. Tik rinkdamiesi produktus jiems, įsitikinkite, kad ant pakuotės nėra prierašo „Gali būti glitimo pėdsakų“. Jei nerandate pirkti ryžių ar migdolų miltų, nesunkiai jų pasigaminsite patys. Ryžių miltų pasiruošite kavamale ar virtuviniu smulkintuvu sumalę kuo paprastesnius, būtinai neplikytus ryžius. Miltai turi būti kuo smulkesni, ne rupūs (tokių dairykitės ir pirkdami parduotuvėje).

Migdolų miltus pasigaminsite nesmulkintus migdolų riešutus ar jų drožles pabarstę nedideliu kiekiu cukraus (ar miltelinio cukraus) ir sumalę iki rupių miltų. Migdolų nereikėtų sumalti per smulkiai. Būtina malti su cukrumi, kitaip iš malamų migdolų išeis sviestas.

Ruošiame tešlą:

Pasimatuojame ir pasiruošiame visus reikalingus ingredientus. Į švarų dubenį įmušame kiaušinius, suberiame 3 šaukštus cukraus ir gerai viską išplakame plaktuvu. Prikaistuvyje ant nedidelės kaitros išlydome sviestą. Išsilydžiusį patraukiame nuo kaitvietės ir leidžiame praaušti. Į plakinį pilame praaušusį lydytą sviestą ir dar šiek tiek paplakame.

Kitame dubenyje sumaišome visus likusius birius ingredientus: ryžių ir migdolų miltus, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Į kiaušinio plakinį pilame pieną ir lėčiausiu plaktuvo greičiu plakame, kad skysčiai susimaišytų.

Dabar į plakinį po šaukštą beriame miltų mišinį, kaskart šiek tiek lėtai paplakame plaktuvu – taip išvengsime tešlos gumulėlių. Jei tešla vientisa, metas kepti. Įsitikinkite, kad vaflių keptuvė švari. Jei joje prieš tai kas nors kepė paprastų miltų vaflius, ant kepimo paviršiaus gali būti likę glitimo pėdsakų. Įjunkite keptuvę, lai gerai įkaista. Kuo labiau ji įkais, tuo traškesnius vaflius iškepsite.

Ant įkaitusios keptuvės pilame 4–5 šaukštus tešlos, prispaudžiame ir kepame 3 minutes. Vaflius skanu valgyti su mėgstamomis uogomis ar uogiene, klevų sirupu, grietine ar grietinėle. Galite paeksperimentuoti ir smulkintų uogų, bananų gabaliukų ar šokolado drožlių įberti tiesiai į tešlą.

Patarimas

Jeigu norite minkštesnių ir puresnių vaflių, į tešlą galite įdėti pusę šaukštelio ksantano dervos, kepiniuose ji atstoja glitimą, suteikia tešlai elastingumo ir purumo. Ksantano derva – natūralus polisacharidas, išgaunamas fermentuojant gliukozę, sacharozę ar laktozę.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode