Sprogimas

Šaltibarščių kokteilis

Šaltibarščiai pati populiariausia vasaros sriuba! Dažniausiai juos gaminame su dar pernykščiais marinuotais burokėliais ir riebiu kefyru. Šiame recepte juos siūlau ne tik sutrinti į kokteilį, bet ir gaminti iš šviežių, visai jaunų burokėlių su visais koteliais ir lapeliais, liaudiškai vadinamais batviniais, o užbalinti mažiau riebiomis raugintomis pasukomis. Jei jaunus burokėlius citrinų sultyse užmarinuosite iš vakaro, tai tokius šaltibarščius pasiruošite vos per kelias minutes ir nereikės nieko pjaustyti. Šie šaltibarščiai-kokteilis savo skoniu mažai kuo skiriasi nuo tradicinių šaltibarščių, tik dėl pasukų yra mažiau riebūs. Jie saldžiarūgščiai ir labai gaivus, o jauni švieži burokėliai su visais lapeliais jiems suteikia dar daugiau vitaminų. Dabar pats batvinių burokėlių sezonas, nepralesiskite jo, o pernykščius burokus drąsiai išmainykite į šviežius.

Jau kuris laikas Druskininkuose gyvenu naujame name, kuriame dar tik kuriamės ir neturiu virtuvės baldų, todėl maisto gaminimą stengiuosi padaryti maksimaliai lengvą ir patogų. Vienas iš pirmųjų daiktų į mano naują neapstatytą virtuvę atkeliavo galingoji ZYLE kokteilinėnes su ja paprasta ruošti maistą – viską tik sumeti, sutrini ir jau galima valgyti. Ši ZY848Bkokteilinė nėra tokia paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmojo žvilgsnio, jos galingumas net 2200 W, ir 33000 apsisukimų per minutę su ypatingai aštriais japoniško plieno peiliais. Tikras žvėriukas virtuvėje! Su ja galima ne tik paparastus kokteilius ir sriubas trinti, bet be vargo susitrūsti naminį riešutų sviestą. Jei įprastos vidutinio galingumo kokteilinės atlieka tik kokteilinės funkciją, tai ši yra tikra barbė-devyndarbė ir apdirba net kelių įrankių funkcijas:

  • – ja greitai ir patogiai pasigaminsite pačius įvairiausius augalinius pienus iš riešutų ir sėklų.Migdolų pieno ir avižų pieno receptus esu aprašius ir savo tinklaraštyje, o naminio kokosų pieno receptą rasite Gero maisto dienoraštyje
  • – galėsite trinti pačias įvairiausias sriubas. Ši ZYLE kokteilinė turi ypatingą funkciją, jog trinant šaltus produktus 5-7 minutes, juos galima net įkaitinti ir paruošti šiltą trintą sriubą tik kokteilinėje. Ši funkcija man buvo visiška naujiena!
  • – dėl ypatingo galingumo ji tikrai neperkais gamindama naminius riešutų sviestus. Naminės riešutelos receptą rasite bloge, o Gero maisto dienoraštyje – naminio riešutų sviesto receptą.
  • – tokioje kokteilinėje lengvai paruošite net tešlą, pavyzdžiui tokių žalių lietiniųreceptuiarba kapotą tešlą, kuriai reikia sukapoti šaltą sviestą su miltais.
  • – per kelias sekundes pagaminsite sveikus ledus ir šaldytuis desertus iš šaldytų uogų ar bananų. Mano senoji kokteilinė gamindama tokius desertus padusdavo ir reikėdavo kelis kartus išjungti, o ši dirba, kaip arkliukas. Bananinių ledų su datulėmis ir riešutaisbei braškinių kokosinių ledųreceptus rasite bloge, o daugiau lengvai paruošiamų ledų kokteilinėje ieškokite ir mano Vasaros
  • – taip pat su ja paprastai ir greitai pasigaminsite ir įvairiausius pesto padažus ar naminį majonezą.
  • – greitai susitrinsite naminį humusą ar kitokį užtepąbei padažą.
  • – aišku kaip ir priklauso kokteilinei su ja susiplaksite ypač glotnius glotnučius ir įvairiausius vaisių bei daržovių sveikuoliškus kokteilius.
  • – lengvai pagaminsite trintą maistą savo kūdikiui
  • – patys vieno mygtuko paspaudimu pasiruošite riešutų miltus

Tikiu, kad šiam puikiam savo pagalbininkui virtuvėje dar sugalvosiu begales darbų! O po visų darbų labai svarbu, kad ši kokteilinė lengvai ir greitai vos ne pati save išsiplauna. Tereikia į panaudotą jos indą įpilti vandens, paspausti mygtuką ir iš visų indo užkaborių lengvai išsiplaus likusios maisto dalelės. Beliks tik praskalauti!

Visada vadovaujuosi posakiu – geriau mažiau, bet kuo naudingesnių daiktų virtuvėje. Visą smulkiąją buitinę techniką stengiuosi laikyti kuo matomiausioje vietoje, ant virtuvės stalviršio, kad galėčiau kuo dažniau ja naudotis. Pagal savo patirtį sakau, kad kuo daugiau smulkios buitinės technikos virtuvėje, tuo labiau ją sukišame į virtuvines spinteles, nes ant stalviršio viskas netelpa, todėl tuo mažiau jais visais naudojamės. Patogiausia, kai visi įrankiai yra „ant akių“ nieko nereikia ieškoti spintelėse ir dėlioti prieš gaminant, belieka tik įjungi ir gamini! Linkiu jūsų virtuvėms gerų ir kokybiškų pagalbininkų, kurie būtų visada po ranka!

Jaunus batvinius burokėlius nuplaukite, kartu su lapeliais supjaustykite. Išspauskite citrinų sultis, jose ištirpinkite medų ir druską bei užpilkite ant pjaustytų burokėlių. Gerai viską išmaišykite ir palikite nakčiai pasimarinuoti, kad burokėliai taptų saldžiarūgščiai.

Į galingą kokteilinę suberkite pasimarinavusius jaunus burokėlius su visais lapeliais, stambiai pjaustytus, nuluptus agurkus, kiškite nuplautą krapų ir svogūnų laiškų puokštę bei ant viršaus užpilkite raugintas pasukas. Viską trumpai plakite galingu greičiu. Jei naudojate galingąją ZYLE kokteilinę, tai plakite paspaudę mygtuką su sriubos paveikslėliu. Sriuba-kokteilis turi būti vientisa ir pilnai suplakta.

Šaltibarščius-kokteilį pilkite į stiklinę, apibarstykite pjaustytais krapais ir svogūnų laiškais, šalia pateikite virtų jaunų bulvių, jas persmeikite mediniais iešmeliais, kad būtų patogiau valgyti, o šalia paberkite kapotų žalumynų, kad kiekvienas galėtų jas apsibarstyti pagal poreikį ir skonį.

Skanaus!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode