Parama dėkojame




Sprogimas

Indijos vyriausybė trečiadienį paskelbė apie rekordinį mirties nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų skaičiaus padidėjimą daugiau kaip 2 tūkstančiais – iki 11 903.

Mumbajus dėl „neatitikimų“ skaičiuojant patikslino savo letalinių atvejų skaičių jį padidindamas 862 iki 3 165, o Naujajame Delyje mirties atvejų skaičius padidėjo daugiau kaip 400 ir viršijo 1,8 tūkstančio.

Kol kas neaišku, kiek mirčių buvo užregistruota per praėjusią parą. 

Pandemija skaudžiai smogė tankiai apgyvendintiems didiesiems šalies miestams. Pietrytinės Tamil Nadu valstijos sostinėje Čenajuje dėl išaugusio naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiaus nuo penktadienio vėl įvedamas karantinas.   

Kitose šalies vietose karantino suvaržymai palaipsniui švelninami, siekiant išvengti dar didesnės žalos šalies ekonomikai.  

Indijoje nuo epidemijos pradžios nustatyti 354 065 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, rodo oficialūs duomenys. Pagal šį rodiklį šalis užima ketvirtą vietą pasaulyje.     

Visgi ekspertai sako, kad realus užsikrėtusiųjų skaičius yra gerokai didesnis, ir ragina didinti testavimo apimtis.  

Indijos ligoninėms vis sunkiau tvarkantis su ligonių antplūdžiu, Vokietija pirmoji iš valstybių rekomendavo Indijoje esantiems savo piliečiams palikti šalį. 

Vokietijos užsienio reikalų ministerija išsiuntė žinutę Indijoje esantiems šalies piliečiams, kurioje rekomenduojama apsvarstyti galimybę kuriam laikui sugrįžti į Vokietiją ar laikinai išvykti į kurią nors kitą šalį su gera sveikatos priežiūros sistema.  

Žinutėje rašoma, kad karantiną švelninančioje Indijoje, skirtingai nei Europoje, COVID-19 atvejų skaičius toliau sparčiai auga.

„Tai smarkiai didina grėsmę susirgti koronavirusine infekcija“, – rašo URM.   

Ambasada savo ruožtu nurodė, kad jos medicinos ekspertai mano, jog koronavirusu užsikrėtę asmenys ir žmonės su kitomis rimtomis sveikatos problemomis „beveik neturi šansų pakliūti į ligonines“. 

Redaktorė Silvija Čibirienė

Naujasis Delis, birželio 17 d. (AFP-BNS).

Budas.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“   sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode