Sprogimas

Latvijoje nuo antradienio leidžiama organizuoti renginius, kuriuose dalyvaus iki 25 asmenų.   

Uždarose patalpose toks renginys gali vykti ne ilgiau kaip tris valandas, o lauke organizuojamų renginių trukmė neribojama. 

Leidžiama organizuoti viešus ir privačius renginius, piketus, mitingus, susirinkimus, eitynes ir religinius renginius, su sąlyga, kad jų metu dalyviai galės laikytis dviejų metrų atstumu vienas nuo kito, taip pat bus paisoma kitų epidemiologų nustatytų suvaržymų.       

Renginių organizatoriai turi užtikrinti, kad dalyviai laikytųsi atstumo vienas nuo kito, taip pat pasirūpinti dezinfekcinėmis priemonėmis. 

Dalyvių skaičiaus apribojimas netaikomas renginiams, kuriuose galima dalyvauti neišlipant iš automobilio.  

Viešose vietose būti mažesniu nei dviejų metrų atstumu vienas nuo kito leidžiama ne daugiau kaip dviem žmonėms arba kartu gyvenantiems asmenims, tėvams su nepilnamečiais vaikais, net jei jie negyvena kartu, taip pat bendradarbiams.      

Latvijoje ekstremali padėtis pratęsta iki birželio 9 dienos, tačiau dalis suvaržymų, įvestų dėl koronaviruso pandemijos, buvo sušvelninti.  

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Ryga, gegužės 12 d. (BNS).

SAM nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode