Sprogimas

Mažiausiai penki žmonės žuvo, o dar keli šimtai atsidūrė ligoninėje po dujų nuotėkio cheminėje gamykloje rytinėje Indijos pakrantėje, ketvirtadienį pranešė policija.

„Šiuo metų galime patvirtinti penkių žmonių mirtį. Vėliau bus patvirtinta daugiau. Mažiausiai 70 žmonių ligoninėse netoliese yra be sąmonės, o bendrai nuo 200 iki 500 vietos gyventojų vis dar gydomi [ligoninėse]", – Višakhapatname sakė policijos pareigūnė Swaroop Rani (Svarūp Rani).

Pasak jos, incidentas įvyko „LG Polymers“ gamykloje, dujos nutekėjo iš dviejų 5 tūkst. t talpyklų, kurios buvo neprižiūrimos dėl Indijoje kovo pabaigoje įvesto karantino koronaviruso plitimui stabdyti.

„Jos ten buvo paliktos įvedus karantiną. Tai nulėmė cheminę reakciją, taplyklose ėmė kilti temperatūra ir dėl to nutekėjo dujos“, – naujienų agentūrai AFP sakė S. Rani.

„Skambučio iš vietos kaimų gyventojų sulaukėme šiandien maždaug 3 val. 30 min. ryto. Jie sakė, kad ore yra kažkokių dujų“, – sakė ji.

„Iškart ten nuvykome. Ore buvo galima jausti dujas, nė vienas iš mūsų negalėjome išbūti ten ilgiau nei kelias minutes. Pasirengę gelbėtojai pradėjo dirbti maždaug nuo 4 valandos“, – nurodė pareigūnė.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Naujasis Delis, gegužės 7 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode