Sprogimas

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) paskelbė, kad nuo trečiadienio šalyje skelbiamas visapusiškas karantinas naujojo koronaviruso plitimui stabdyti ir kad kariuomenė padės užtikrinti karantino sąlygų laikymąsi.

„Rumunų laukia nauji suvaržymai“, – antradienį per televiziją paskelbė K. Iohannisas, priežastimi nurodydamas „situacijos sudėtingumą“.

Rumunija jau paskelbė ekstremalią padėtį ir įvedė naktinę komendanto valandą, bet K. Iohannisas paskelbė, kad nuo trečiadienio ankstesnė „rekomendacija“ piliečiams neiti iš namų „taps prievole, pagrįsta principu „Liekame namuose“.

Rumunams iš namų bus leista išeiti tik dieną: į darbą arba apsirūpinti būtiniausiais dalykais.

Vyresniems nei 65 metų žmonėms, kurie priklauso didelės rizikos dėl COVID-19 komplikacijų grupei, apskritai nebus leidžiama išeiti iš namų.

Policija ir žandarai komendanto valandos laikymąsi užtikrina nuo pirmadienio vakaro, o dabar prie jų prisidės kariuomenė.

Rumunija antradienį pranešė apie 762 patvirtintus COVID-19 atvejus – beveik 200 daugiau nei pirmadienį – ir aštuonis mirties atvejus.

Kad tūkstančiai dabar izoliuotų ar karantinuotų žmonių laikytųsi taisyklių, gali būti įdiegta „elektroninio sekimo“ sistema, sakė prezidentas, bet daugiau detalių nepateikė.

Pagal praėjusią savaitę paskelbtos ekstremalios padėties sąlygas buvo uždaryti barai, bažnyčios ir mokyklos, sustabdyti skrydžiai iš Italijos ir Ispanijos, sugriežtinta patikra prie sienų.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Bukareštas, kovo 24 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode