Sprogimas

Maždaug penktadalį pasaulio gyventojų – 1,7 mlrd. žmonių – paveikė socialinės izoliacijos priemonės, pasitelktomis kovai su naujojo koronaviruso plitimu, antradienį rašo britų laikraštis „The Guardian“.  

Anot leidinio, įvairių šalių vyriausybėms skelbiant karantiną, pasaulio laukia kritiškai svarbi savaitė kovoje su koronavirusu. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, pirmiesiems 100 tūkst. koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų nustatyti prireikė 67 dienų, o pastarieji 100 tūkst. ligos atvejų buvo diagnozuoti vos per keturias dienas.     

Pasaulyje iki šiol nustatyti 378 679 COVID-19 atvejų; daugiau kaip 16,5 tūkst. žmonių mirė, beveik 101 tūkst. – pasveiko. 

Kaip pažymi „The Guardian“, tuo metu, kai Jungtinės Karalystės valdžia dar tik ėmėsi suvaržymų dėl koronaviruso plitimo, Kinija, pirmoji iš šalių susidūrusi su epidemija, nuo trečiadienio jau atšaukia judėjimo apribojimus Hubėjaus provincijoje – pirminiame koronaviruso protrūkio židinyje. Suvaržymai šios provincijos sostinėje Uhane bus atšaukti balandžio 8-ąją.    

Tuo tarpu Jungtinėse Valstijose, kur socialinės izoliacijos priemonės palietė apie 40 proc. gyventojų, prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad normaliam Amerikos ekonomikos funkcionavimui atkurti prireiks ne mėnesių, o savaičių.  

„Mūsų šalis buvo sukurta ne tam, kad būtų uždaryta“, – sakė jis. 

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Londonas, kovo 24 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode