Sprogimas

Šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursas, gegužę turėjęs vykti Roterdame, bus atšauktas dėl koronaviruso krizės, trečiadienį paskelbė Europos visuomeninių transliuotojų organizacija EBU.

„Per pastarąsias kelias savaites išnagrinėjome daugybę alternatyvų, kurios leistų surengti „Eurovizijos“ dainų konkursą. Tačiau dėl COVID-19 plitimo Europoje susidaręs netikrumas, taip pat dalyvaujančių transliuotojų vyriausybių bei Nyderlandų valdžios įvesti apribojimai reiškia, kad Europos transliuotojų sąjunga priėmė sunkų sprendimą – kad neįmanoma surengti renginio taip, kaip planuota“, – paaiškino organizatoriai.

„Labai didžiuojamės, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas pastaruosius 64 metus iš eilės vienijo klausytojus. Mes, kaip ir milijonai gerbėjų visame pasaulyje, esame labai nuliūdę dėl to, kad jis negali būti surengtas gegužę“, – pažymėjo organizatoriai.

EBU nurodė, kad 2021 metų „Eurovizija“ vyks Roterdame.

Šiemet šis renginys Nyderlanduose turėjo vykti pirmąkart nuo 1980 metų.

Trys renginį organizavę Nyderlandų transliuotojai – NPO, NOS ir AVROTROS – sakė suprantą tokį sprendimą.

„Šis sprendimas buvo neišvengiamas, atsižvelgiant į padėtį dėl koronaviruso visoje Europoje ir visas priemones, kurių dabar turi imtis vyriausybės“, – sakė NPO tarybos pirmininkė Shula Rijxman (Šula Reiksman).

Nyderlandai iškovojo teisę rengti „Euroviziją“ po to, kai praėjusių metų konkurse Izraelio Tel Avivo mieste triumfavo olandų dainininkas Duncanas Laurence'as (Dunkanas Lorensas).

Rugpjūčio mėnesį paskelbta, kad 2020-ųjų „Eurovizija“ vyks Roterdame. Lietuvai jame turėjo atstovauti poproko grupė „The Roop“.

„Eurovizija“ yra kasmetinis dainų konkursas, rengiamos nuo 1956 metų. Jis yra vienas populiariausių pasaulyje ne sporto renginių, pritraukiantis iki 600 mln. žiūrovų visame pasaulyje. Nuo 2015 metų konkurse dalyvauja ir Australija. Dalyvių pasirodymus vertina žiuri ir patys žiūrovai.

Europa tapo vienu iš pagrindinių COVID-19 pandemijos židinių – dabar Senajame žemyne užregistruota daugiau kaip 3,4 tūkst. šia liga užsikrėtusių pacientų mirčių, tai yra, daugiau negu Azijoje, rodo naujienų agentūros AFP apibendrinti duomenys.

Pačiuose Nyderlanduose mirė 58 koronavirusu užsikrėtę pacientai ir užregistruota mažiausiai 2 051 infekcijos atvejis.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Vilnius, kovo 18 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode