Sprogimas

Egiptas pirmadienį pranešė, kad iki mėnesio pabaigos stabdo visus lėktuvų skrydžius į šalį ir iš jos, siekiant pažaboti koronaviruso plitimą.

Šis žingsnis turės didelės įtakos svarbiam šalies turizmo sektoriui.

„Skrydžiai bus sustabdyti nuo ketvirtadienio iki kovo 31 dienos“, – per televizijos transliuotą spaudos konferenciją paskelbė ministras pirmininkas Mostafa Madbouly (Mustafa Madbulis).

Pasak jo, šis žingsnis yra būtinas, siekiant sumažinti žmonių kontaktus, ypač tarp „turistų, atvykstančių į Egiptą ir išvykstančių iš jo“.

Nuostoliai dėl stabdomų skrydžių gali siekti daugiau nei 2,25 mlrd. Egipto svarų (117 mln. eurų), nurodė premjeras. 

Turizmas yra svarbus Egipto ekonomikos sektorius. Nuo 2018 iki 2019 metų jo indėlis į biudžetą išaugo iki 12,6 mlrd. JAV dolerių, palyginus su 10 mlrd. JAV dolerių, kuriuos turizmas uždirbo dar prieš metus, skelbia centrinis bankas.

2011 metų revoliucija ir džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ numuštas Rusijos oro linijų lėktuvas sumažino į šalį atvykstančių turistų skaičių.

Tačiau pastaraisiais metais jis ir vėl pradėjo augti.

Nors 2010 metais registruoto 14,7 mln. turistų skaičiaus pasiekti dar nepavyko, 2018 metais Egiptas priėmė 11,3 mln. atvykėlių. Tuo tarpu 2016 metais jų buvo vos 5,3 mln.

Egiptas neišvengė koronaviruso infekcijos plitimo.

Iš viso šalyje patvirtini 126 koronavirusu  užsikrėtę asmenys, įskaitant užsieniečius, registruoti du mirties atvejai. Naujojo koronaviruso aukomis tapo vokiečių turistas ir egiptietė moteris.

Jau pasveiko ir iš ligoninės buvo išrašyti 26 pacientai.

Valdžios pareigūnai ėmėsi virtinės priemonių koronaviruso plitimui pažaboti. Egipte neveikia mokyklos ir universitetai.

Pirmadienį ministras pirmininkas tai pat paragino egiptiečius likti namuose ir vengti „paniško apsipirkimo“ sakydamas, kad valstybė turi pakankamai maisto atsargų ir kitų svarbiausių produktų.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Kairas, kovo 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode