Sprogimas

Rotušėje duris atvėrė kasmetinė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė

Šį šeštadienį jau 19 kartą vilniečius ir miesto svečius į Vilniaus Rotušę sukvietė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Šventinio laikotarpio pradžią pažymintis renginys kiekvienais metais turi kilnų tikslą – paremti organizacijas, padedančias sunkumus patiriantiems žmonėms.

Renginyje svečius pasveikino ir mugę atidarė skirtingų šalių ambasadoriai. Kalėdų mugės atidarymo ceremonijoje dalyvavo renginio globėja – pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

„Džiaugiuosi, kad kasmet puoselėjama Tarptautinės kalėdinės labdaros mugės tradicija sutelkia daugybę skirtingų valstybių ambasadų, kurios pasirengusios prisidėti prie labdaringos veiklos. Ypač kalėdiniu laikotarpiu mūsų visų tiek materialinė, tiek emocinė parama yra nepaprastai svarbi tiems, kuriems gyvenimas suteikė mažiau. Kviečiu nelikti abejingiems ir apsilankyti mugėje – tegul Jūsų įsigyta ir širdį šildanti dovana tampa ir vilties žiburiu kitam. Didelė padėka Tarptautinei Vilniaus moterų asociacijai už iniciatyvą, taip pat Kazickų paramos fondui ir Vilniaus miesto savivaldybei bei kiekvienam savanoriui už paramą – kiekvieno indėlis svarbus“, - sako D. Nausėdienė.

Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje taip pat dalyvavo jo ekscelencijos Amerikos, Didžiosios Britanijos ir Italijos ambasadoriai, Vilniaus miesto vicemerė Edita Tamošiūnaitė. Labdaringam renginiui neliko abejingi ir žinomi Lietuvos žmonės, tarp kurių buvo galima matyti buvusią Lietuvos Respublikos prezidentę Dalią Grybauskaitę, daininkę Ericą Jennings ir daugelį kitų.

Vilniaus Rotušėje mugės svečių laukia 23 diplomatinių atstovybių, tarptautinių mokyklų ir Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje stendai, kuriuose bus galima rasti įvairiausių knygų, paveikslų, meno dirbinių ar Kalėdų suvenyrų. Iš viso lankytojų lauks daugiau kaip 30 margaspalvių stendų su unikalia produkcija iš viso pasaulio.

Šiandien Vilniaus Rotušėje skamba kalėdinės dainos, o specialiai iš tolimosios Laplandijos Suomijoje, susitikti su mažaisiais mugės dalyviais atvyko ir Kalėdų Senelis Joulupukki’s!

Mugės metu renginio svečiai gali dalyvauti kasmetinėje loterijoje, taip ne tik prisidėdami prie kilnaus tikslo, bet ir turėdami galimybę laimėti daugybę vertingų prizų, kurių – net 120. Tarp jų yra profesionalaus masažo, viešbučio, grožio salonų ir automobilių nuomos kuponų, rankų darbo paveikslas ir net „Tele2“ kompanijos dovanojamas interaktyvus krėslas su integruota garso sistema.

Atsižvelgiant į pandemiją situaciją ir siekiant užtikrinti mugės lankytojų saugumą, šiemet visos pramogos yra išskirstytos ir skirtingu metu vyksta skirtingose Rotušės erdvėse. Mugė užima ne tik Rotušę, bet ir visą jos aikštę, o renginio lankytojai į šventę gali patekti tik su „Galimybių pasu“.

Visos mugės metu surinktos lėšos bus skirtos net dešimčiai lietuviškų organizacijų, kurios padeda sunkumus patiriantiems žmonėms, rūpinasi vaikų, moterų, neįgaliųjų bei senjorų gerove. Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė lankytojų lauks visą dieną, o vakare, 16:30 val., ambasadoriai ar ambasadų atstovai įžiebs miesto eglutę Rotušės aikštėje.

Organizatorių nuotr.



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode