Sprogimas

Su kokiomis problemomis susiduria smulkusis verslas imdamas paskolas?

 

Neretai smulkiam verslui prireikia papildomo finansavimo, kad galėtų sėkmingai funkcionuoti. Tiems kas pradėjo verslą turėdami santaupų, jos greit tirpsta ir atsiranda poreikis skolintis. Kol vieni ieško finansavimo draugų ir giminių tarpe, kiti renkasi patikimesnį skolinimosi būdą ir kreipiasi į bankus ar kitas finansuojančias organizacijas.

Kodėl smulkiam verslui sunku gauti paskolą?

Verslininkas užpildęs paraišką dėl finansavimo neretai sulaukia papildomų klausimų dėl turimo turto, įsipareigojimų ir mėnesinių pajamų. Skolintojams svarbu, kad verslas būtų pajėgus grąžinti paskolą ir kartu mokėti palūkanas. Deja, smulkiam verslui pritrūksta įrodymų, arba jie nebūna pakankamai išsivystę. Tada siūloma įkeisti turimą turtą ir taip garantuoti paskolos grąžinimą, tačiau šiuo atveju verslas labiau rizikuoja ir nesėkmės atveju gali prarasti ne tik verslą, bet ir savo turtą.

Visgi dažniausiai smulkios įmonės dar neturi sukaupusios pakankamai turto arba nepasiekė lūžio taško kai veikla pradeda nešti pastovų pelną. Todėl didžioji dalis smulkaus verslo paskolų prašymų būna atmesti.

Tačiau mažoms kompanijoms yra ir gerų žinių. Paskolos smulkiam verslui gali būti išduodamos ne tik bankų, bet ir kitų finansavimo bendrovių, kurios yra žymiai draugiškesnės ir gali pasiūlyti lankstesnes sąlygas ar net paskolas be užstato.

Svarbu turėti realius lūkesčius

Jei mažas verslas, kuris veikia dar ne taip seniai, nusprendžia, kad jo plėtrai reikalinga milžiniška pinigų suma, tai mažai tikėtina, kad kas nors ją duos. Visi verslininkai turi be galo didelius lūkesčius, tačiau vertėtų nepamiršti juos realiai įvertinti. Apsvarstyti savo pajamas, galimus nenumatytus atvejus ar ekonominę įtaką. Taip pat reikėtų atsižvelgti į vystymosi būdus. Galbūt derėtų plėstis palaipsniui ir vengti itin didelės rizikos, kad plėtra būtų lėtesnė, tačiau vyktų užtikrintai.

Paskolos smulkiam verslui yra tarsi gelbėjimosi ratas, kuris ne tik padeda išsilaikyti ant vandens, bet ir padeda kilti aukštyn.

19-86

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode