Sprogimas

Br. Evaldui Daruliui – žmogaus teisių „oskaras“

 

Ketvirtadienį, kovo 28-ąją dieną, Valdovų rūmuose vyksta šeštųjų Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų įteikimo ceremonija. Žmogaus teisių „Oskarais“ vadinami apdovanojimai įteikiami už 2018 metais nuveiktus darbus.

Br. Evaldas Darulis OFM apdovanotas už religijų ir įsitikinimų įvairovės puoselėjimą. Brolis buvo nominuotas „už veiklą, kuria siekiama, kad kiekvieno save krikščioniu laikančio žmogaus požiūris į LGBT asmenis būtų pagarbus, taktiškas ir nediskriminuojantis. Klebono E. Darulio iniciatyva Vilniaus Bernardinų parapijoje buvo įsteigta vienintelė Lietuvoje LGBT asmenų grupė. Kunigas teikia pagalbą parapijai priklausančių homoseksualių, translyčių asmenų tėvams ir šeimoms“.

Šeštaisiais apdovanojimais, tarsi žmogaus teisių „Oskarais“, bus pagerbti labiausiai šioje srityje 2018 metais nusipelnę asmenys ir iniciatyvos.

Lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės teigimu, tradicija tapęs renginys šiemet sujungia kaip niekad daug žmonių. „Nuostabūs nominantai, partneriai iš nevyriausybinio bei verslo sektoriaus – visi suvienijome jėgas tam, kad lygybės ir įvairovės principai, žinia apie žmonių nuopelnus skambėtų visoje Lietuvoje“, – sakė ji.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode