Sprogimas

7 dalykai, kurių reikia harmoningiems santykiams

 

Harmoningi santykiai – idilė, kurios savo gyvenime siekia visi. Tačiau ta idilė ne kiekvienos poros gyvenime ateina lengvai. Gali tekti vargti, aukoti laiką, patirti stresą, kartais net valdytis nuo lėkščių svaidymo, bet galų gale laimingų santykių apsuptyje – visa tai atsiperka su kaupu. Nėra vieno dalyko ar vieno veiksmo, kuris užtikrintų totalią harmoniją jūsų gyvenime. Yra ne vienas akcentas ir niuansas į kurį reikėtų investuoti laiko bei pastangų. Kaip ten bebūtų, atkreipę dėmesį į šiuos dalykus, ne tik gerokai padidinsite, bet ir galbūt net pasieksite visišką santykių harmoningumą.

1. Įsiklausymo

Deja, bet dauguma žmonių labiau mėgsta pasakoti ir kalbėti, o ne klausytis. Iš to nemokėjimo arba nenoro klausytis dažnai iškyla ne viena problema, kuri pasėja dirvą barniams, skatina nesutarimus, kartais net išardo tvirtus santykius. Nustebsite, jeigu tikrai pasistengsite išklausyti savo antrąsias puses, o tą darysite ne „dėl vaizdo“. Išgirsite įdomių ir naudingų dalykų, kurie padės vaisingai judėti pirmyn ir tobulėti drauge.

Po sunkios dienos susėskite drauge ir pasikalbėkite apie rūpesčius bei vargus, aptarinėkite planus, lūkesčius – dalinkitės fantazijomis, pokštais. Nesvarbu kurios jūs lyties atstovai esate, prieikite pirmi ir pasiūlykite savo sielos draugams nusimesti akmenį nuo širdies. Net, jei jo tuomet ir nėra – perduosite pozityvų ir gerą signalą.

2. Laiko kartu

Laiko, praleisto kartu, santykiuose niekada nebus per daug. Tris, penkias ar visas septynias dienas per savaitę turite būti pasiruošę maksimaliai atsiduoti savo antrajai pusei bei garantuoti jiems saugumą, paramą, artumą. Kitu atveju leistis į romantišką draugystę – neverta. Priėmus santuokos sakramentą, tą daryti priimate šventą priesaiką, todėl išsisukti, net ir prieš save – nebepavyks.

Pasirūpinkite tuo, kad jūsų antroji pusė su jumis turėtų pakankamai laiko. Išsiaiškinkite vienas kito poreikius, susėskite apie tai pasikalbėti, dalinkitės noras bei lūkesčiais. Svarbiausia rasti balansą kiekyje. Jūs abu esate skirtingi žmonės, todėl turite prieiti kompromisą. Vienoje poroje jums gali pakakti ir kelių valandų per savaitę, kitose – bet kas mažiau nei šešios dienos bus netoleruotina ir skatins atskirtį.

3. Aistros ir sekso

Slėpti nėra ko. Santykiai be sekso, kaip automobilis be variklio – iš šalies atrodo gražiai, bet... Tokie santykiai „neužsiveda“ ir „nevažiuoja“, tiesiog stovi vietoje. Vieno tyrimo duomenimis, poros laimingiausios būna tada, jeigu per savaitę mylisi ne mažiau nei 2 kartus.

Be abejo, sekso į ranką nepaimsi ir saujoje iš miško neatneši, todėl reikia gudrauti ir mąstyti, kaip jį vėl padaryti geidžiamu arba labiau patraukliu, laiko kartu, leidimo būdu. Ties tuo padėti gali paprasčiausias pokalbis tarpusavyje bei eksperimentavimas lovoje. Puikus būdas pridėti pikantiškų prieskonių savo kasdienybėje – sekso žaislai. Daug kas mano, jog tai skirta tik moterims, bet iš tiesų sekso prekės vyrams yra skirtos tiek pat, kiek ir dailiosios lyties atstovėms. Čia nėra lyčių nelygybės. Nusprendę tokiu būdu pagyvinti savo intymų gyvenimą, atkreipkite dėmesį, kad sekso prekės, perkamos internetu yra kiek pigesnės.

Kitas dalykas – aistra. Tai nėra seksas, bet gana glaudžiai su tuo susijęs dalykas. „Tuo“ turime omenyje ir seksą ir santykių harmoniją. Jeigu tarp partnerių nėra fizinės traukos bei aistros ar jos apraiškų – lauk nelaimės. Mokykitės vienas kitą jaudinti, gundyti ir pamatysite kaip santykiai taps gerokai laimingesni.

4. Bendrų hobių

Kuo anksčiau surasite bendrų pomėgių ir hobių – tuo daugiau šansų, kad pykčių ir atskirties poroje bus mažiau. Šokiai, kinas, koncertų lankymas ar dabar populiarūs protmūšiai – visa tai suartina ir paverčia santykius harmoningais.

Teisingam pasirinkimui priimti pagelbės jau daug kartų minėtas bendras pokalbis. Vadinamasis bendravimas face to face, be jokių pašalinių trikdžių ar išorinio žmonių įsiterpimo, padės pasiekti taip trokštamą kompromisą ieškant darnos ir laimės. To hobio užsiėmimuose arba tuo metu, kai kažką veikiate jūs abu turėtumėte atskleisti įprastomis dienomis mažai akcentuojamas savo asmenybės puses. Pavyzdžiui, jeigu dirbate darbus biure, padės kūrybinė veikla, tokia kaip piešimas, šokiai. Na, o kitais atvejais – orientuokitės pagal aplinkybes.

5. Individualaus laisvalaikio

Taip pat yra labai svarbu suprasti, jog porą sudaro du atskiri žmonės. Jūs abu esate individualybės, turintys ne tik bendrus, tačiau ir individualius pomėgius, tikslus, kurie nebūtinai sutampa. Vyrams gali patikti žvejyba, krepšinis, automobiliai. Moterims – apsipirkinėjimas, grožio procedūros, pasisėdėjimai restoranuose, šokiai. Jeigu išmoksite tai vertinti teisingai bei paskatinti savo antrąsias puses siekti ir asmeninių tikslų – patobulėsite ir poroje, ir atskirai. Be abejonės – aukščiau išvardinti tik standartiniai pomėgiai. Jūsiškiai nebūtinai privalo būti tokie, tačiau esmė ta, kad laiko sau, nepaisant visko, turi likti, kitaip išprotėtumėte jūs abu. Laikas sau padės atsipalaiduoti ir nesunykti kaip asmenybei, tad raskite laiko užsiimti ir savais pomėgiais.

6. Progų

Progos bei ypatingos datos ar minėjimai jus suartins. Tai neturėtų būti dirbtina, daroma per prievartą. Akcentuokite natūralumą ir organišką siekį vienas kitą stebinti, lepinti. Tokiomis progomis paprastai yra gimtadieniai, metinės, moters, vyrų diena, gali būti ir individuali poros proga.

Per jas smagu nertis iš kailio, kad tik sukurtumėte siurprizą savo mylimiesiems. Proga, pati savaime bus motyvacija ieškoti kaip praleisti laiką kartu, tinkamų dovanų ir stengtis sustiprinti tarpusavio ryšį. Be progų santykiai tėra įprasta draugystė, o su jais – meilė bei nepaprastas artumas.

7. Pabėgimo nuo rutinos

Nesvarbu kokie jūs meilūs vienas su kitu, kiek daug dėmesio skiriate santykiams, kaip dažnai dovanojate dovanas – reikia atostogų bei laisvės. Kartą į pusmetį vyksianti išvyka į SPA, kaimo turizmo sodybą ar užsienį bei šiltus kraštus – padarys labai daug gero jūsų santykiams. Atsipalaiduosite, galėsite pakeisti aplinką ir bent trumpam pamiršti rūpesčius, susikoncentruosite į save bei savo partnerius.

Bet kada kai pastebite, kad jūs bei jūsų partneriai dažnai yra išsekę, daugiau niurzga, inkščia ir skundžiasi – laikas pailsėti. Padėkite jiems bent namų ruošos darbuose ir savo galvose jau planuokite atostogas, poilsį. Tai labai svarbi harmoningų santykių dalis.

Taigi, išvadoms galima pasakyti, kad visi 7 išvardinti dalykai padės labai sustiprinti jūsų poros santykius. Jie – skirtingi, tačiau dalinasi bendru bruožu – reikės investuoti laiką bei kitų resursų. Kadangi tai atsiperka – nieko nelaukite ir pagerinkite savo santykius jau dabar!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode