Sprogimas

Sukūręs pramaną apie ligą, neteisėtai pasisavino pinigus

Nors nuolat kalbama apie nuo sukčių nukentėjusius asmenis ir raginama visus būti budriais, tačiau vis pasitaiko naujų, mažai girdėtų sukčiavimo būdų, todėl šios temos aktualumas ir toliau neblėsta.

Vasario 8 dieną Akmenės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, kai 24-erių metų vyras socialiniuose tinkluose, įtariama, pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją apie save bei sukčiavimo būdu iš akmeniškių neteisėtai gavo ir pasisavino nemenką pinigų sumą.

Akmenės rajono moterų klubas kiekvienais metais rengia ir vykdo akciją, kurios tikslas – surinkti lėšas sunkiai sergantiems ligoniams bei taip juos paremti. Aukos sergantiesiems dažniausiai renkamos Naujosios Akmenės mieste vykstančioje šventėje. Gyventojai, neabejingi svetimam skausmui, paprastai aukoja į ten esančią aukų dėžutę arba pervesdami aukojamas pinigų sumas į nurodytą banko sąskaitą.

Deja, šį kartą moterų klubas, įtariama, pakliuvo į šią sukčiavimo schemą. 2020 metais spalio 3 d. vykusioje kasmetinėje šventėje aukos buvo renkamos vyrui, gimusiam 1996 m. Šis tiek viešai spaudoje, tiek žmonėms deklaravo apie savo ligą. Buvo skelbiama, jog jis serga sunkia onkologine liga – smegenų vėžiu. Tąkart šiam, manoma, sunkiai sergančiam ligoniui surinkti 3479 eurai, kurie į jo sąskaitą pervesti per du kartus, t. y. spalio 12 dieną pervesti šventės metu surinkti 2224 eurai, spalio 19 dieną pervesti progimnazijos vaikų surinkti 1255 eurai. Mat šiam sergančiam vyrui aukojo net moksleiviai. Bėda tik ta, kad jis, įtariama, iš tiesų nesirgo.

Atrodytų išties įtikinama istorija, kadangi tokių pastaruoju metu itin daug ir visos jos ypatingos. Tačiau kiekviena yla anksčiau ar vėliau iš maišo išlenda pati. Ne išimtis ir šis sukčiavimo atvejis. Moterų klubo atstovės įtarusios, jog asmuo sukčiauja, neteisėtai savinasi pinigus ir turėdamos įrodymų – kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Telšių apylinkės prokuratūros prokuroras.

Įstatymas už sukčiavimą numato baudžiamąją atsakomybę. Vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d. (sukčiavimas), kur numatytas, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Policija ragina, jei kyla bent menkiausias įtarimas, jog yra sukčiaujama, nedelsiant apie tai informuokite tel. 112 arba per elektroninę paslaugų sistemą www.epolicija.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode