Sprogimas

Girtas pusantro mėnesio amžiaus sūnų uždusinęs tėvas kolonijoje praleis dvejus metus

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį kaltu dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pripažino ir skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę tėvui, kuris būdamas sunkiai apgirtęs uždusino savo pusantro mėnesio amžiaus sūnų.

Pasak teismo, kūdikio motinai taip pat priteista 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas. Vyras bausmę atliks atvirojoje kolonijoje. 

Bylos duomenimis, vyras būdamas neblaivus dėl neatsargumo uždėjo ranką ant šalia jo ant šono gulinčio ir verkiančio savo sūnaus, apvertė jį ant pilvo ir prispaudė kūdikio veidą į patalynę, dėl jis užduso ir mirė.

Po tragedijos vyrui nustatytas 3,01 promilės girtumas. 

Nors teisme vyras teigė, kad kūdikis buvo iškritęs iš lovos, tačiau nustatyta, kad vaikas mirė dėl neatsargaus tėvo elgesio. 

Kūdikio motina teisme sakė, kad vaiką trumpam paliko su tėvu tol, kol virtuvėje gamino kūdikio maistą. Grįžusi į kambarį ji rado vaikelį prispaustą šalia gulinčio vyro. 

„Teisėjų kolegija, įvertinusi įvykio situaciją ir atsižvelgusi į byloje nustatytas reikšmingas aplinkybes, kaltinamojo veiksmuose tyčios nenustatė ir padarė išvadą, jog vaiko mirties priežastis yra kaltinamojo nerūpestingumo, neapdairumo pasekmė“, – rašoma teismo nutartyje. 

Anot teismo, skiriant realią laisvės atėmimo bausmę atsižvelgta į tai, kad vyras jau anksčiau buvo keturis kartus teistas, yra baustas administracine tvarka ir nemoka paskirtų baudų bei piktnaudžiauja alkoholiu. 

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. 

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode