RETRO

Skolų išieškojimas – ką turėtumėte žinot

skoluisieskojimasSkolų išieškojimas yra tada, kai išieškojimo agentūra ar įmonė bando išieškoti pradelstas skolas iš skolininkų. Skolų išieškotojas gali susisiekti su jumis, jei nesumokėjote paskolos ar kredito kortelių arba šie mokėjimai labai vėluoja.

Jei bendrai pasiemėte paskolą arba esate įgaliotas kito asmens kredito kortelės naudotojas, su jumis taip pat gali susisiekti skolų išieškojimo agentūra, kuri nori gauti sumokėtą sumą už įsiskolintus pinigus. Šios pradelstos skolos gali būti bet kokios, įskaitant medicinos skolas, automobilio paskolos skolas, asmeninės paskolos skola, kredito kortelės skola, studentų paskolos skola, neapmokėti telefono ir komunaliai mokėsčiai.

Skolų išieškotojai yra trečiųjų šalių įmonės, kurios dirba kitos įmonės vardu, kad išieškotų skolas. Jei įmonė dirba pirminiam kreditoriui, kreditorius sumoka išieškotojui tam tikrą procentą nuo išieškotos skolos.

Skolų išieškojimas užsienyje

Laukti pradelstų mokėjimų – nervai, ir ne tik todėl, kad jie išbando jūsų kantrybę. Su tarptautiniais klientais neapmokėtos skolos gali kelti dar didesnį nerimą, nes valiutų kursai nuolat kinta. Tarptautinis skolų išieškojimas – tai pinigų, kurių mokėjimo terminas yra pavėluotas, išieškojimas iš kitoje šalyje esančių klientų, siekiant kompensuoti jums už jiems suteiktas prekes ar paslaugas.arptautinis skolų išieškojimas gali būti daug sudėtingesnis nei šalies viduje vykstantis išieškojimas. Pirmasis proceso žingsnis yra pranešti apie savo norą atgauti skolą tarptautiniam klientui, tačiau skolai išieškoti gali tekti samdyti inkasavimo agentūrą, kuri padėtų susidoroti su nemokančiais klientais, net jei tie klientai gyvena ne jūsų šalyje.

Skolų išieškojimas - kaina

Skolų išieškojimo kaina svyruoja priklausomai nuo uždelsto mokėjimo, įsiskolinimo sumos ir ar skolininkas yra Lietuvoje ar užsienio valstybėje. Norint sužinoti tikslią kainą susisiekite su skolų išieškojimo agentūra ir pasikonsultuokite gyvai.

Skolų išieškojimas iš fizinio asmens

Jei jūs gavote pirmąsias žinutes iš skolų išieškojimų agentūros, žinokite, kad išieškodami skolas, išieškotojai privalo laikytis įstatymų. Tai reiškia, kad jie negali:

1. Naudoti fizinę jėgą arba bauginti jus, bet kurį jūsų šeimos narį ar bet kurį su jumis susijusį asmenį

2. Priekabiauti prie jūsų

3. Suklaidinti ar apgauti jus arba bandyti tai padaryti – pavyzdžiui, siųsti laiškus, kurie atrodo kaip teismo dokumentai

4. Nesąžiningai pasinaudoti bet kokiu pažeidžiamumu, negalia ar kitomis panašiomis aplinkybėmis, turinčiomis įtakos jums. Tai vadinama „nesąžiningu elgesiu“.

Sąžiningos skolų išieškojimo praktikos įstatymas draudžia skolų išieškotojams naudoti įžeidžiančius, nesąžiningus ar apgaulingus veiksmus, kad išieškotų iš jūsų pinigus.

Esmė

Pradelstos skolos išieškojimas yra teisėtas būdas kreditoriams ir skolų išieškojimo agentūroms gauti jiems priklausančius pinigus. Jei vėluojate atlikti mokėjimus arba jų visai neatlikote, esate skolingi įmonėms ir tuos pinigus turite grąžinti. Priešingu atveju galite susidurti su gausybe skambučių ir laiškų iš skolų išieškotojų, bandančių išieškoti skolą. Tačiau nors ir esate skolingas, turite teisę nebūti apgaulingo ar įžeidžiančio skolų išieškotojo elgesio objektu. Jei kas nors jus persekioja, kad išieškotų skolą, galite nedelsdami imtis veiksmų.

22-128p

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode