Sprogimas

Kvepalų koncentracija arba ką reiškia EDT, EDP?

Skaitydami ant kvepalų buteliukų nurodytą informaciją, daugeliui kyla klausimai: kuo skiriasi tualetinis vanduo nuo parfumuoto, ar tai turi įtakos kvapo stiprumui bei išsilaikymui? Atsakymas į šį klausimą yra paprastas. Įvairių junginių koncentracija kvepalų buteliuke nurodo jo kokybės rodiklį – kaip ilgai džiaugsitės aromatu, nugulusiu ant jūsų kūno. Kuo didesnė junginių koncentracija, nesvarbu – ar tai moteriški kvepalai, ar tai vyriški - tuo stipresnis ir ilgiau išsilaikantis kvepalų aromatas.

 

Rinkoje ant kvepalų buteliukų galime matyti ne tik EDP ar EDT koncentracijas, taip pat išskiriami dar trys aromatų tipai: Parfum, Eau fraiche, Eau de cologne. Tačiau sulaukiantys didžiausio susidomėjimo kokybės, gamintojo bei kainos atžvilgiu, yra jau minėti EDP ir EDT.

Tad kuo skiriasi šių dviejų kvepalų tipų koncentracijos?

  • EDP – Eau de Parfum – tai kvapusis vanduo, savo sudėtyje turintis nuo 10 iki 20% junginių koncentracijos. Dažniausiai tokių kvepalų aromatas išsilaiko apie 6 valandas. Tai – populiarus ir daugeliui optimalus variantas. EDP aromatai nėra patys brangiausi, todėl asmeniui tarsi suteikiama galimybė įsigyti 2 kvepalų buteliukus, iš kurių vieni būtų naudojami dienos, o antri – vakaro metu. Vieni populiariausių EDP kvepalų gamintojų – Prada, Diesel, Montale Paris, Elizabeth Arden.
  • EDT – Eau de Toilette – tai aromatai, savo sudėtyje turintys 5-15% skirtingų junginių koncentracijos. EDT kvepalai išsilaiko juntami apie 4 valandas, tačiau nebūtinai yra pigesni, kadangi dažnu atveju tai priklauso nuo prekinio ženklo bei jo žinomumo pasauliniu mastu. Burbery, Kenzo, Bvlgari, Dolce & Gabanna – tai tie gamintojai, kurių kurtų kvepalų asortimente naudojama EDT tipo junginių koncentracija.

Kurį kvepalų tipą pasirinkti?

Viskas priklauso nuo to, kaip ilgai norite kvepėti įsigytais kvepalais, ar ieškote intensyvesnio, ar lengvesnio aromato. Pastebima tendencija, jog kvapnieji tualetiniai vandenys yra populiarūs jaunų merginų bei vaikinų tarpe, o stipresnių kvepalų ieško kiek vyresnės moterys bei vyrai. Jeigu nesate tikri, kokį aromato tipą pasirinkti, pamėginkite įsigyti dvejus: EDT dienos metui, kuomet norisi lengvumo, šviežumo ir subtilaus aromato, o EDP – vakarui, kai norite stipriau juntamo, ryškesnio kvapo.

amourdevil.com kokybiški nišiniai kvepalai

22-17

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode