Sprogimas

Netrukus dalis vartotojų mokės už naudojimąsi „Instagram“

Vienas populiariausių soc. tinklų Lietuvoje „Instagram“ testuoja prenumeratos funkciją – netrukus norint peržiūrėti garsenybių turinį gali tekti susimokėti. Kiek tai kainuos ir kaip ši funkcija veiks, pranešime žiniasklaidai aptaria „Bitės Profai“.

„Mokamos prenumeratos yra būdas socialinio tinklo žvaigždėms uždirbti stabilių pajamų už savo kuriamą turinį. Šiuo metu panašią funkciją testuoja ir „Instagram“ konkurentas „TikTok“. Soc. tinklai tikina, kad toks būdas gali padėti „Instagram“ žvaigždėms užmegzti artimesnį ryšį su savo fanais“, – sako „Bitės Profė“ Lina Štrafėlaitė.

Mokamos prenumeratos suteiks sekėjams prieigą prie išskirtino kūrėjų turinio: specialių istorijų (angl. stories) ir gyvų transliacijų. Taip pat prie jų nuotraukų atsiras specialus violetinės spalvos ženklelis. Jis leis atskirti už turinį mokančius sekėjus nuo nemokančių komentaruose ar reakcijose.

„Prenumeratos kainą galės pasirinkti patys turinio socialiniame tinkle kūrėjai. Garsenybės turinio prenumeratos kaina svyruos nuo vos 0,87 euro iki net 89 eurų per mėnesį. Tikėtina, kad pradžioje „Instagram“ žvaigždės pasirinks mažesnę sumą, taip siekdami pritraukti daugiau mokančių sekėjų“, – sako „Bitės Profė“.

Svarbu paminėti, kad iki 2023 m. socialinis tinklas „Instagram“ žada papildomai neapmokestinti šios funkcijos, tad kūrėjams nereikės mokėti jokių mokesčių.

Šiuo metu mokamos prenumeratos yra testuojamos Jungtinėse Amerikos Valstijose su tokiais turinio kūrėjais kaip krepšininkė Sedona Prince, modelis Kelsey Cook ir olimpinė atletė Jordan Chiles.

Kartu su „Instagram“ šią funkciją testuoja ir „TikTok“. Mokama prenumerata čia taip pat leistų kūrėjams uždirbti iš sekėjų mainais už prieigą prie jų išskirtinio turinio. Be to, „TikTok“ neseniai pradėjo testuoti ir dar vieną – arbatpinigių funkciją. Pagrindinis jos tikslas – padėti kūrėjams uždirbti už kiekvieną tiesioginę transliaciją (angl. TikTok Live).

Daugiau apie socialinius tinklus galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“, o per karantiną specialistai konsultuoja internetu. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje https://www.bite.lt/profai.

„Bitė“ nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode