Sprogimas

Baldų sendinimas – puikus būdas juos prikelti naujam gyvenimui

Kad ir kaip sparčiai modernėtų mūsų visuomenė – žmonės vis dar vertina laiko patikrintus, iš seno atkeliavusius dalykus, tokius kaip klasikinė muzika, knygos, paveikslai, nuolat grįžtančios mados tendencijos, etiketo įpročiai. Ne išimtis ir interjeras, kuriame niekada neprašausite pasirinkę klasikinį ar provanso stilių. Pastarasis tapo pamėgtas žmonių, įsirenginėjančių sodybas, vasarnamius, vilas. Provanso stilius ypatingas tuo, kad jam būdingi antikvariniai, sendinti baldai, smulkių, praeitimi alsuojančių detalių gausa. 

 

Norėdami erdvę užpildyti sendintais daiktais, žmonės mano, kad jų privalo ieškoti specialiose parduotuvėse, sendaikčių turguose ir pan., tačiau nė neįvertina palėpėse nugrūstų, pamirštų baldų. Įsivaizduokite, kad turite dar vaikystėje trintą staliuką, kuris dieną iš dienos tarnavo rašant dienoraštį, sprendžiant namų darbų uždavinius ar braižant mylimojo inicialus. O gal tai Jūsų senelių palikimas, menantis tuos laikus, kai kaime močiutė rankomis tarkuodavo cepelinus? Juk tai pati šauniausia proga prikelti ne bet kokią, o Jūsų šeimos istoriją ir patiems pasigaminti unikalų, sendintą daiktą, kuris tikrai papuoš šeimos ramybės oazę – vasarnamį. Sekite mūsų nurodymus ir jau greitai galėsite džiaugtis savo rankomis dekoruotais, originaliais baldais.

Kaip pasiruošti?
Visų pirma, prieš norint pradėti darbą, reikia įsitikinti, ar turite visas reikiamas priemones. Baldų sendinimo procesui atlikti Jums reikės:
• Seno, nebenaudojamo, tačiau tvirto staliuko, komodos ar pan.;
• Lateksinių dažų, skirtų paviršiaus padengimui;
• Lako, skirto viršutiniam medianos sluoksniui. Pagal poreikį galite pasirinkti blizgų arba matinį paviršių;
• Dažymo įrankių;
• Vaško;
• Vidutinio plonumo plieno vatos;
• Švitrinio popieriaus;
• Kokybiško, kiek šiurkštesnio audinio atraižos.

5 žingsniai tikslo link
Kad suprastumėte, jog šis darbas nėra toks sudėtingas, informaciją pateiksime 5 trumpais žingsniais, kurie leis suformuoti sendintų baldų efektą.
1. Švelniai, nepersistengdami, švitriniu popieriumi nušveiskite medieną. Jei baldas buvo dažytas anksčiau, kruopščiai nutrinkite ir visą paviršių bei nuvalykite jį su turimo audinio atraiža;
2. Nudažykite paviršių savo pasirinkta spalva;

3. Kad išgautumėte sendintos medienos įvaizdį, išdžiuvus dažams, pamažu pradėkite šveisti vietas, kurių pažeidimai atrodytų realiausiai. Tai gali būti kampai, kojelės, šonai, stalčiai, rankenos – bet kas, kur šis baldas paprastai susiraižo dažniausiai. Vašku įtrinkite tas vietas, kuriose norite, kad išryškėtų spalva. Kad darbas būtų išbaigtas, nepamirškite poliruoti šonų bei kitos pusės. Laku padenkite viršutinį sluoksnį;
4. Kad darbas vyktų sklandžiai, turite vadovautis keletu taisyklių. Nepersistenkite su švitriniu popieriumi, nes galite per daug, nenatūraliai pažeisti dažus. Net po menkiausio šveitimo veiksmo, kruopščiai nuvalykite susidariusias dulkes. Išdžiuvus dažams ir nuvaškavus paviršių, šias sritis patrinkite plieno vata. Jei manote, kad plieno vata per daug pakenks dažams, galite nesijaudinti, juk visą darbą skyrėte būtent tam, kad medžiagą paverstumėte sendinta, o ši priemonė padės „pagyvinti“ įtrūkimus.

5. Jei nusprendėte, kad baldui reikalinga apdaila ar dekoracijos bei turite kruopštumo ir užsispyrimo gražinti savo gaminį iki tobulybės, su juo galite daryti ką tik norite: piešti, raižyti, pritaisyti detales, klijuoti piešinių imitacijas ir pan. Bet kokiu atveju, didžiausias darbas jau praeityje ir galite didžiuotis savimi, nes ką tik atkūrėte ir antrą kartą panaudojote nebereikalingą baldą, taip sutaupydami pinigų ir savo rankomis sukurdami ypatingą, vienetinį gaminį. https://www.meistronamai.lt/

Regionunaujienos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode