Sprogimas

Prezidentės sveikinimas

Mielieji,
puikus jausmas susitikti su piliečiais, kuriuos drąsiai galima vadinti raštingiausiais iš raštingiausių. Sveikinu Jus tapus šių metų diktanto laimėtojais. Ačiū, kad puoselėjate gimtąją kalbą, to linkiu kiekvienam.


Nacionalinis diktantas – nepaprastas veidrodis, parodantis mus iš įvairiausių pusių.
Viena jų, tikrai graži, rodo, kad mokame kurti ir puoselėti naujas puikias tradicijas – tokias, kaip šis diktantas. Kitais metais jam bus jau dešimt metų.
Dar viena vertinga diktanto ypatybė yra tai, kad jis kasmet pritraukia vis naujų dalyvių. Ne vienetais, ne dešimtimis, o šimtais. Šiemet jų skaičius ūgtelėjo iki aštuonių tūkstančių. Įvairiausio amžiaus, profesijų ir patirties. Ir ne vien Lietuvoje – daugelyje šalių, kur tik esama lietuvių.
Savo kalbos neišaugame. Kalba mus augina ir auga kartu su mumis. Todėl mums turi rūpėti, kad ji neskurstų, kad mūsų asmeninis žodynas būtų turtingas, kad mokėtume savo labai sena kalba gėrėtis ir didžiuotis.
Šios savaitės pabaigoje minėsime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Prisiminkime visus, saugojusius ir gynusius gimtąją kalbą. Laisvės ir netgi gyvybės kaina.
Įvertinkime ir šiandieninę žodžio laisvės kainą.
Todėl noriu visiems palinkėti: kuo mažiau klaidų darykime ir kalboje, ir gyvenime!
Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną pasveikinkime visus kalbos mokytojus, visus bibliotekininkus, visus žodžio meistrus – esate milžiniška mūsų kultūros dalis.
Dėkoju už Jūsų gražų darbą ir linkiu kuo didžiausios sėkmės!

Dovilė  Dildaitė
Vyriausioji specialistė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode