Parama dėkojame




Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliai skirti trims Mažeikių rajono daugiavaikėms motinoms

Penktadienį, balandžio 29 d., Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjančios Motinos dienos proga pasveikino ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai" medaliu apdovanojo daugiavaikes motinas.

Šiais metais šie garbingi apdovanojimai skirti trims Mažeikių rajono daugiavaikėms motinoms: žemalėniškei Albertinai Stancevičienei, pagimdžiusiai ir dorais piliečiais užauginusiai aštuonis vaikus, Račaliuose gyvenančiai Veronikai Vasiliauskienei, dešimties puikių vaikų mamai, ir trylikos vaikų motinai Reginai Čiuldienei, gyvenančiai Kulšėnų kaime.

Į jau tradicija tapusį renginį kartu su gausiomis savo šeimomis atvyko ir iš Prezidentės rankų apdovanojimą priėmė A. Stancevičienė ir V. Vasiliauskienė.

Valstybės apdovanojimai buvo įteikti 44 mamoms iš visos Lietuvos, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms septynis ir daugiau vaikų.

Kaip rašoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime, šalies vadovė teigė, kad kiekvienos motinos darbas yra pats didžiausias ir svarbiausias iš visų kitų darbų. Jis reikšmingas vaikui, šeimai bei visai valstybei ir yra vienas iš tų amžinųjų dalykų, kurie nepavaldūs laikui.

„Valstybė, dėkodama Jums už nuopelnus Lietuvai, turi dažniau susimąstyti ir pasverti, kuo privalo prisidėti, kad motiniška našta būtų lengvesnė, kad mamos jaustųsi saugios, vertinamos ir gerbiamos. Kad kuo daugiau šeimų Lietuvoje turėtų sąlygas auginti didesnį vaikų būrį“, – sakė Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, jog kartais dideliame būryje vaikų atsiranda vietos ir priglaustam vaikui, kuris tampa toks pat savas. Pasak Prezidentės, tokios istorijos ypatingos, nes liudija apie begalinę motinos širdį.

Artėjant Motinos dienai Prezidentė priminė kiekvienam pagalvoti apie tai, kad turime būti verti savo mamų meilės, pasiaukojimo ir gerumo, o visoms mamoms palinkėjo daug sveikatos, laimės ir vaikų dėkingumo.


Ryšių su visuomene skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode