Sprogimas

Prezidentė už teisėjo vardo pažeminimą atleido Akmenės teisėją

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Teismų įstatymu bei atsižvelgdama į vienbalsį Teisėjų tarybos patarimą, pasirašė dekretą, kuriuo už teisėjo vardo pažeminimą atleido Akmenės rajono apylinkės teismo teisėją Virginiją Jokubauskienę. Teisėja iš pareigų atleidžiama nuo gegužės 3 dienos.


Teisėja atleista įtariant ją buvus neblaivią darbo metu ir darbo vietoje. Pasitikrinti blaivumą ir išsklaidyti kilusias abejones teisėja atsisakė. Į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl drausmės bylos iškėlimo V. Jokubauskienei kreipėsi Šiaulių apygardos teismo pirmininkas.
Teisėjų taryba tokį V. Jokubauskienės elgesį įvertino kaip nesuderinamą su teisėjo garbe, neatitinkantį Teisėjų etikos kodekso reikalavimų, pažeminusį teisėjo vardą ir pakenkusį teismo autoritetui.  
Prezidentė dar kovo 3 dieną kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl V. Jokubauskienės atleidimo. Iki bus priimtas sprendimas, Prezidentė buvo sustabdžiusi šios teisėjos įgaliojimus.
Teismų veiklos skaidrinimas ir teisingumo vykdymo sistemos stiprinimas yra vienas pagrindinių Prezidentės prioritetų. Teisėjams keliami ypatingi profesiniai ir etiniai reikalavimai, jų reputacija turi būti nepriekaištinga. Nuo 2009 metų už teisėjo vardo pažeminimą iš pareigų buvo atleista 18 teisėjų.


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode