Sprogimas

Tarptautinėje muzikos olimpiadoje Lietuvos atstovė iškovojo aukso medalį

Tarptautinėje muzikos olimpiadoje Lietuvos atstovė Gintarė Valionytė iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos (mokytoja Ingrida Bertulienė) iškovojo pirmąją vietą ir aukso medalį.
Sidabro medaliai skirti Julijanui Germanovič iš Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos (mokytoja Alicja Rusecka) ir Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos mokiniui Lukui Aluzui (mokytoja Inga Valaitienė).
Bronzos medaliai atiteko Šiaulių „Juventos“ progimnazijos mokinei Laisvūnei Šimonytei (mokytojos Ramunė Urniežienė ir Gaiva Šimonienė), Klaipėdos licėjaus mokinei Vaivai Bitinaitei (mokytoja Aušra Niparavičienė) ir Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos mokinei Beatričei Gacevičiūtei (mokytoja Daiva Merkienė).
Lietuvos delegacijai vadovavo Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos muzikos mokytoja Daiva Merkienė.
Aukso medalius skirtingose amžiaus grupėse taip pat iškovojo trys Latvijos ir du Estijos atstovai.
Olimpiada vyko balandžio 28–gegužės 1 dienomis Klaipėdoje. Joje dalyvavo 30 mokinių iš 9 Europos šalių – Čekijos, Estijos, Kipro, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Slovakijos, Slovėnijos. Jaunieji muzikantai ir atlikėjai atliko žinių tikrinimo testą, dainavo, pristatė originalias, pačių kurtas kompozicijas.
Šiemet olimpiada surengta trečią kartą. Pirmoji tarptautinė muzikos olimpiada įvyko 2012 m. Taline, antroji – 2014 m. Rygoje.
„Džiaugiuosi, kad tarptautinė muzikos olimpiada, kurios idėja gimė Estijoje, jau tampa tradicija ir joje dalyvaujančių šalių skaičius kasmet auga. Ši olimpiada jauniems talentams suteikia galimybę prisistatyti ir save išbandyti tarptautinėje erdvėje – atskleisti kūrybingumą ir palyginti savo gebėjimus bei patirtį su kitų šalių atstovų. Taip pat labai svarbu, kad olimpiada padeda ne tik burti tarptautinę muzikos pedagogų bendruomenę, bet ir motyvuoja mokytojus įgyvendinti jų svarbiausią misiją – atrasti talentingus vaikus ir padėti jiems augti“, – sakė tarptautinės muzikos olimpiados iniciatorė, Estijos Muzikos ir teatro akademijos profesorė Ene Kangron. 
Olimpiadą organizavo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos muzikos mokytojų asociacija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Klaipėdos universitetas.
Oficialus olimpiados puslapis http://www.music-olympiad2016.lt/


Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode