Sprogimas

Nuo šiandien startuoja ES projektas, kurio lėšomis finansuojamas neformaliojo švietimo krepšelis: savivaldybes pasieks pinigai

Nuo šiandien visos savivaldybės gali pasirašyti sutartis ir artimiausiu laiku gauti ES fondų lėšas neformaliojo švietimo krepšeliui finansuoti.

„Gegužės pradžioje savivaldybes pasieks pinigai, skirti atsiskaityti su būrelių organizatoriais už balandį. Viskas padaryta laiku, naujas ES lėšomis finansuojamas projektas jau paleistas į gyvenimą ir neformaliojo švietimo paslaugų teikėjai gali būti visiškai ramūs dėl krepšelio ateities. Nuo šio momento savivaldybės turi prisiimti atsakomybę ir suskubti pasirašyti sutartis su projektą įgyvendinančiu Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru, nes tik joms pasirašius finansavimas pasieks savivaldybes, o iš jų – teikėjus“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotą projektą „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“, kurio lėšos skiriamos neformaliojo vaikui švietimo krepšeliui finansuoti, įgyvendins Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Ministrė Audronė Pitrėnienė pasirašė įsakymą dėl ES finansavimo šiam projektui.

Vyriausybė jau anksčiau patvirtino Mokinio krepšelio lėšų apskaičiavimo ir paskirstymo metodikos pakeitimus, kuriuose numatyta, kad neformaliojo švietimo krepšelis bus finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Savivaldybės, pasikeitus finansavimo šaltiniui, gaus tą pačią lėšų sumą, kokia ir buvo numatyta 2016 metams. Lieka ta pati rekomenduojama krepšelio suma –15 eurų. Ji gali svyruoti trečdaliu, t. y. vieno vaiko būreliui galima skirti nuo 10 iki 20 eurų. Krepšelio dydis gali kisti, atsižvelgus į būrelius lankančių mokinių skaičių savivaldybėje.

Pernai įvestas neformaliojo švietimo krepšelis mokinio pasirinktai veiklai po pamokų 2015 m. buvo finansuojamas valstybės lėšomis. Šiemet krepšelis iš dalies finansuojamas valstybės, iš dalies – ES fondų. Tikimasi, kad tai leis išplėsti vaikų neformaliojo švietimo galimybes.                                                                                          

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode