RETRO

VRM: vienintelis ukrainiečių registracijos centras liks Alytuje

alytujeSumažėjus nuo karo bėgančių Ukrainos piliečių ir jų šeimos narių srautui, nuo rugpjūčio 8 dienos ukrainiečių registracijos centras veiks tik Alytaus mieste. Registracijos centro veikla Kaune stabdoma, o atvykstantiems ukrainiečiams Kauno miesto savivaldybė yra numačiusi pavėžėjimo iki Alytaus registracijos centro paslaugas.  

Alytuje ir toliau bus teikiamos registracijos, laikino apgyvendinimo, socialinės paslaugos bei konsultacijos įdarbinimo ir socialinių paslaugų klausimais. Ukrainos piliečiai ir jų šeimos nariai registruojami taip pat Migracijos departamento teritoriniuose skyriuose darbo laiku.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, kovo viduryje pradėjęs veikti registracijos centras suteikė prieglobstį maždaug 12 tūkst. Ukrainos piliečių. Ukrainos pabėgėlių srautas mažėja nuo kovo 17 d., kai buvo pasiektas pikas ir per parą Į Lietuvą atvykdavo daugiau nei 2000 ukrainiečių.

Karo pabėgėlių iš Ukrainos registracija kurį laiką vyko keliuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Alytuje, Panevėžyje, Klaipėdoje, Marijampolėje ir Šiauliuose.

Per penkis mėnesius Lietuvoje užregistruota 60 540 karo pabėgėlių iš Ukrainos, 22 783 iš jų – nepilnamečiai.

Ukrainiečiai, užsiregistravę Lietuvoje ir iškart gavę laikinąją apsaugą, turi teisę nemokamai gyventi nustatytoje vietoje, dirbti, jeigu neturi kitų pajamų Lietuvoje – gauti piniginę pašalpą, taip pat gauti būtinąją medicinos pagalbą ir socialines paslaugas, o nepilnamečiai – teisę mokytis.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode