Parama dėkojame




Sprogimas

Po mįslingo skrydžio iš Lietuvos Seimo komitetas aiškinsis, kaip kontroliuojama oro erdvė

erdvePo mįslingo tarptautinio skrydžio iš Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) aiškinsis, kaip vyksta oro erdvės kontrolė.

„Esminis klausimas – mūsų oro erdvės klausimas. Atsispiriant nuo šito atvejo, bet esminis momentas – kaip mes kontroliuojam savo oro erdvę, kaip Lietuvoj galima pakilt, nuskrist, ką  informuot, kas stebi, kada yra indikatoriai, kad nėra kažkas gero, kaip mes bendradarbiaujam su kitom šalim, šitie klausimai bus užduoti“, – BNS sakė Seimo NSGK pirmininkas.

Bulgarija praėjusio ketvirtadienio vakarą pranešė, kad iš Lietuvos pakilęs dvivietis lėktuvas be leidimo praskrido virš kelių Rytų Europos šalių ir pritraukė karinių oro pajėgų dėmesį, o paskui buvo paliktas Bulgarijoje nežinomos įgulos.

NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas teigė, kad iki šios minutės neaišku, kuri institucija galėtų paaiškinti, kaip šis orlaivis išvyko iš Lietuvos, ar jis buvo stebimas ir pan.

„Kol kas šiai minutei neturim atsakymų, kokia institucija galėtų paaiškinti, kada išskrido, dėl ko išskrido, ar mes tą sekėm, matėm, ar sužinojom iš Bulgarijos laikraščių“, – sakė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, į komiteto posėdį kviečiami Transporto kompetencijų agentūros Civilinės aviacijos departamento direktorius Alvydas Šumskas, Krašto apsaugos, Susisiekimo ministerijų, Valstybės saugumo departamento, Kriminalinės policijos atstovai.

Bulgarija skelbė, kad iš Lietuvos pakilęs minėtas orlaivis be leidimo buvo įskridęs į Lenkijos, Slovakijos, Vengrijos, Serbijos, Rumunijos ir galiausiai Bulgarijos oro erdvę.

Anot Bulgarijos institucijų, dvimotoris lėktuvas „Beechcraft“ su dviem žmonėmis neturėjo patvirtinto skrydžio plano, o jo atsakikliai buvo išjungti. Pilotas nereagavo į radijo užklausas ir vizualinius signalus.

Neleistiną skrydį atlikusį lėktuvą Vengrijoje, Rumunijoje lydėjo naikintuvai, kol jis įskrido į Bulgarijos oro erdvę.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode