Parama dėkojame




Sprogimas

Vilnius, transporto dalinimosi paslaugų teikėjai sutarė glaudžiau bendradarbiauti

glaudziauVilnius, transporto dalinimosi paslaugų teikėjai įsipareigojo glaudžiau bendradarbiauti – pirmadienį pasirašytas tą numatantis memorandumas.

Prie sostinės savivaldybės šį dokumentą pasirašė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, „Susisiekimo paslaugų“ ir „Go Vilnius“, įmonių „Bolt“, „Spark“, „CityBee“, „Skok“ atstovai.

Memorandumas dėl klasterio įkūrimo pasirašytas siekiant glaudesnio bendradarbiavimo tarp paslaugų tiekėjų ir savivaldybės.

Taip Vilnius tikisi plėsti šių paslaugų apimtis, paskatinti įmones tarpusavyje dalytis duomenimis. Tai leistų didinti vilniečių kelionių alternatyviomis priemonėmis skaičių, teigiama savivaldybės pranešime.

„Tai yra pirmasis tokio pobūdžio memorandumas, kuriuo įsipareigojame ir nuolat kalbėtis, ir nuolat diegti inovacijas – dėl darnesnio, saugesnio, patogesnio miesto“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo meras. 

Kaip jau esančią inovaciją R. Šimašius įvardijo GPS sekimo pagrindu paremta automobilių statymo sistema, atsisakant rezervuotų vietų.

Pasak mero, svarstoma iniciatyva, kad tam tikrais atvejais „dalinimosi automobiliai būtų traktuojami kaip gyventojų automobiliai“. 

Jo teigimu, taip pat planuojama numatyti, kad dalinimosi platformų automobilius būtų galima palikti ir tose vietose, kur jų statymas apribotas laike.

„Mes aiškiai pasakysime, jog jei automobilis yra priduotas, jis gali stovėti tik tą leidžiamą laiką, sutarsime su įmonėmis kaip keisimės duomenimis, kad galėtume tai užtikrinti“, – sakė Vilniaus meras.

Transporto dalinimosi paslaugų teikėjai teigė, kad memorandumu siekiama švaresnio miesto, mažiau spūsčių.

BNS nuotrauka


Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode