Sprogimas

Vilniaus universitetas pasauliniame universitetų reitinge išlaikė rekordinę 400-tąją vietą

reitingeKasmetiniame pasauliniame universitetų reitinge „QS World University Rankings 2022“ Vilniaus universitetas (VU) išlaikė praėjusiais metais gautą rekordinę 400-ąją vietą.

 

„Praėjusiais metais Vilniaus universitetas pasauliniame universitetų reitinge pasiekė istorines aukštumas, patekdamas į geriausių 400-uką. Jau tuomet buvo aišku, kad iššūkiu taps šios pozicijos išlaikymas. Džiugu, kad tai pavyko, bet taip pat akivaizdu, kad norėdami išlikti ir stiprėti elite turime ir patys dėti dideles pastangas, ir tikėtis sutelktos politikos bei verslo paramos ir supratimo“, – VU pranešime sako rektorius Rimvydas Petrauskas.

Prane6ime pažymima, kad naujuose reitinguose VU pakilo pagal darbdavių reputaciją – iš 434 pozicijos į 348-tą, ir išskirtinai aukštą poziciją,137-tą, užima pagal dėstymo kokybę, kuri siejama su didesniu dėstytojo dėmesiu vienam studentui.

Kaip ir pernykščiuose reitinguose, Vilnius TECH arba Vilniaus Gedimino technikos universitetas reitinge dalinasi 751–800 vietas, Kauno technologijos universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas yra reitinguojamas tarp 800–1000 pozicijų.

Aukščiausias pozicijas šiame reitinge kaip įprastai užima JAV ir Jungtinės Karalystės aukštosios mokyklos: Masačusetso technologijos institutas, Oksfordo, Stanfordo, Kembridžio ir Harvardo univeristetai.

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode